VALSTYBINĖS GYVULIŲ VEISLININKYSTĖS PRIEŽIŪROS

TARNYBOS PRIE ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS VIRŠININKAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL VALSTYBINĖS GYVULIŲ VEISLININKYSTĖS PRIEŽIŪROS TARNYBOS PRIE ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS VIRŠININKO 2006 M. GRUODŽIO 15 D. ĮSAKYMO NR. 1A-23 „DĖL OŽKŲ VERTINIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2018 m. gegužės 22d. Nr. 1A-48

Vilnius

 

P a k e i č i u Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos viršininko 2006 m. gruodžio 15 d. įsakymą Nr. 1A-23 „Dėl Ožkų vertinimo taisyklių patvirtinimo“ ir jį išdėstau nauja redakcija:

 

VALSTYBINĖS GYVULIŲ VEISLININKYSTĖS PRIEŽIŪROS TARNYBOS PRIE ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS VIRŠININKAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL PIENINIŲ VEISLIŲ OŽKŲ VERTINIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

 

Vadovaudamasis Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2007 m. gegužės 11 d. įsakymu Nr. 3D-228 „Dėl Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų ir administracijos struktūros patvirtinimo“, 5.13 papunkčiu:

1.   T v i r t i n u Pieninių veislių ožkų vertinimo taisykles (pridedama).

2.    P a v e d u įsakymo vykdymą kontroliuoti Ūkio subjektų priežiūros ir kontrolės skyriaus vedėjui.“

 

 

 

Viršininko pavaduotojas,

atliekantis viršininko funkcijas                                                                                        Arūnas Šileika

 

 

PATVIRTINTA

Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos

prie Žemės ūkio ministerijos viršininko

2006 m. gruodžio 15 d. įsakymu Nr. 1A-23  

(Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros

tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos viršininko

2018 m. gegužės 22 d. įsakymo Nr. 1A-48 redakcija)

 

 

PIENINIŲ VEISLIŲ Ožkų vertinimo taisyklės

 

Ibendrosios nuostatos

 

1.    Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklės (toliau – Taisyklės) nustato pieninių veislių ožkų prieauglio, ožkų ir ožių vertinimo tvarką.

2.    Šiose Taisyklėse vartojamos sąvokos:

2.1. Ožys – kergimui naudojamas ožys, kurio kilmė žinoma ne mažiau trijų kartų.

2.2. Ožka – ožka po pirmo palikuonių atsivedimo.

2.3. Ožkų prieauglis – vyriškos ir moteriškos lyties ožiukai iki 9 mėn. amžiaus.

2.4. Ožkų veislinių savybių vertinimas – tai ožkų vertinimas pagal produktyvumo požymius, išsivystymą, konstituciją ir eksterjerą, reprodukcines savybes ar palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes.

2.5. Ožkų veislininkystės apskaita – duomenų apie ožkų kilmę, vystymąsi, fiziologinę būklę, reprodukcinius ir produktyvumo požymius, konstitucijos ir eksterjero vertinimą rinkimas, apdorojimas ir saugojimas.

2.6. Pakaitinis prieauglis – ožiukai nuo 9 mėn. iki 12 mėn. amžiaus, ožkytės nuo 9 mėn. iki pirmo palikuonių atsivedimo.

3.    Ožkų prieauglio, ožkų ir ožių vertinimą atlieka pripažintos ožkų veislininkystės institucijos darbuotojas arba jos įgaliota trečioji šalis.

4.    Atskiri požymiai vertinami balais, kurie pagal šiose Taisyklės nurodytas formules naudojami apskaičiuoti ožkų prieauglio, ožkos arba ožio įvertinimą balais.

5.    Pagal įvertinimo rezultatus ožkų prieauglis, ožkos ir ožiai priskiriami:

5.1. elito klasei (4,6-5 balai);

5.2. I klasei (3,9-4,59 balai);

5.3. II klasei (3,0-3,89 balai);

5.4. brokavimui (mažiau nei 3 balai).

 

 

II.   OŽKŲ PRIEAUGLIO VERTINIMO REIKALAVIMAI

 

6.    Ožkų prieauglis, turintis įgimtų defektų, esantis silpnas, ligotas, netaisyklingo eksterjero nevertinamas ir tolimesniam veisimui nenaudojamas.

7.    Ožkų prieauglis vertinamas pagal balų vidurkį:

7.1. už masę;

7.2. pagal kilmę:

7.2.1. motinos įvertinimą;

7.2.2. pagal tėvo įvertinimą.

8.    Balas už masę nustatomas sveriant ožkų prieauglį 60, 120 arba 180 dienų amžiaus (leidžiama 7 dienų paklaida), atsižvelgiant į šių Taisyklių 9 punkte numatytus kriterijus. Svėrimus atlieka šių Taisyklių 3 punkte nurodyti asmenys, ožkų prieauglio laikytojai arba jų įgalioti asmenys.

9.   Ožkų prieauglio vertinimo pagal masę kriterijai:

Amžiaus grupė

Masė, kg

5 balai

4 balai

 

3 balai

 

2 balai

1 balas

0 balų

60 d. amžiaus prieauglis

17 ir daugiau

nuo 14 iki 17

nuo 12 iki 14

nuo 11 iki 12

nuo 10 iki 11

iki 10

120 d. amžiaus prieauglis

25 ir daugiau

nuo 21 iki 25

nuo 19 iki 21

nuo 18 iki 19

nuo 17 iki 18

iki 17

180 d. amžiaus ožiukai

32 ir daugiau

nuo 27 iki 32

nuo 25 iki 27

nuo 24 iki 25

nuo 23 iki 24

iki 23

180 d. amžiaus ožkelės

28 ir daugiau

nuo 24 iki 28

nuo 22 iki 24

nuo 21 iki 22

nuo 20 iki 21

iki 20

 

10Sveriant turi būti registruojami šie duomenys: ožkos prieauglio individualus numeris, gimimo data, lytis, veislė, svėrimo data, amžius dienomis svėrimo dieną, masė kg., svėrimą atlikusio asmens vardas, pavardė.

11Šių Taisyklių 10 punkte nurodyti duomenys registruojami popierine arba elektronine forma ir ožkų prieauglio laikytojo saugomi ne mažiau kaip 5 metus. Ožkų prieauglio apskaitos žurnalo pavyzdinė forma pateikiama šių Taisyklių 1 priede.

12Motinos įvertinimo balas nustatomas iš motinos kilmės dokumentų. Nesant motinos įvertinimo, šių Taisyklių III skyriuje nustatyta tvarka nustatoma kokiai klasei ji priklauso. Atsižvelgiant į motinos įvertinimo rezultatus, ožkų prieauglio vertinime 5 balai skiriami jei motina priskirta elito klasei, 4 balai jei I ir 3 balai jei II klasei, 0 balų skiriama jei duomenų apie motiną nėra arba buvo išbrokuota.

13Tėvo įvertinimo balas nustatomas iš tėvo kilmės dokumentų. Nesant tėvo įvertinimo, šių Taisyklių IV skyriuje nustatyta tvarka nustatoma kokiai klasei jis priklauso. Atsižvelgiant į tėvo įvertinimo rezultatus, ožkų prieauglio vertinime 5 balai skiriami jei tėvas priskirtas elito klasei, 4 balai jei I ir 0 balų skiriama jei tėvas priskirtas II klasei, duomenų apie tėvą nėra arba buvo išbrokuotas.

14Ožkų prieauglio balų vidurkis apskaičiuojamas pagal formulę:

OPB=(M+Mį+Tį)/3, kur:

OPB – ožkų prieauglio įvertinimo balas;

M – balas už masę;

– balas už motinos įvertinimą;

– balas už tėvo įvertinimą;

3 – vertinime dalyvaujančių požymių skaičius.

15Turi būti registruojami šie ožkų prieauglio įvertinimo rezultatai: motinos individualus numeris, įvertinimo balas ir klasė, tėvo individualus numeris, įvertinimo balas ir klasė, ožkų prieauglio įvertinimo balas ir klasė, įvertinimo data, įvertinimą atlikusio asmens vardas, pavardė.

16 Šių Taisyklių 15 punkte nurodyti duomenys registruojami popierine arba elektronine forma ir pripažintos veislininkystės institucijos saugomi ne mažiau kaip 5 metus. Ožkų prieauglio apskaitos žurnalo pavyzdinė forma pateikiama šių Taisyklių 1 priede.

 

III.     VEISLINIŲ OŽKŲ VERTINIMO REIKALAVIMAI

 

17Ožkos prieš vertinimą turi būti pasveriamos.

18Ožkos vertinamos po pirmos užbaigtos laktacijos pagal:

18.1.    pieno riebalų kiekį per aukščiausią laktaciją;

18.2.    masę;

18.3.    tešmens įvertinimą;

18.4.    eksterjerą;

18.5.    vislumą.

19Balai skiriami pagal atskirų vertinamų požymių ožkų vertinimo kriterijus, pateiktus šių Taisyklių 2 priede. Melžiamos ožkos įvertinimas gali būti tikslinimas po kiekvienos užbaigtos laktacijos.

20Ožkos įvertinimo balas apskaičiuojamas pagal formulę:

MOB=0,3*P+0,175*(M+T+E+V), kur:

MOB – melžiamos veislinės ožkos įvertinimo balas;

P – balas už pieno riebalų kiekį per aukščiausią laktaciją;

T – balas už tešmens išsivystymą;

E – balas už eksterjerą;

M – balas už masę;

V – balas už vislumą (vidutiniškai per apsiožkavimą atvestą prieauglį);

0,3 ir 0,175 – koeficientai.

21Pieno riebalų kiekis balui už pieno riebalų kiekį per aukščiausią laktaciją imami tik tie duomenys, kurie yra gauti vadovaujantis Pieninių gyvulių produktyvumo kontrolės organizavimo taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. gruodžio 7 d. įsakymu Nr. 3D-934 „Dėl Pieninių gyvulių produktyvumo kontrolės organizavimo taisyklių patvirtinimo“ (toliau – Pieninių gyvulių produktyvumo kontrolės organizavimo taisyklės).

22Nustatoma ožkos klasė.

23Atlikus vertinimą surašomas vertinimo protokolas pridedant ožkos vertinimo kortelę, kurios pavyzdinė forma nurodyta šių Taisyklių 3 priede. Protokolas surašomas 2 egzemplioriais. Vienas paliekamas ožkos laikytojui, kitas perduodamas pripažintai ožkų veislininkystės institucijai. Vertinimo protokolai saugomi ne trumpiau kaip 5 metus.

 

IV.     VEISLINIŲ OŽIŲ VERTINIMO REIKALAVIMAI

 

24Ožiai yra vertinami ne jaunesni kaip 1 metų amžiaus.

25Prieš vertinimą ožiai pasveriami.

26Ožiai vertinami pagal balų vidurkį už:

26.1masę;

26.2eksterjerą;

26.3pagal kilmę:

26.3.1. ožio motinos įvertinimą;

26.3.2. ožio tėvo motinos įvertinimą.

27Balai už masę ir eksterjerą skiriami pagal ožių vertinimo kriterijus, pateiktus šių Taisyklių 4 priede.

28Motinos įvertinimo balas nustatomas iš motinos kilmės dokumentų. Nesant motinos įvertinimo, šių Taisyklių III skyriuje nustatyta tvarka nustatoma kokiai klasei ji priklauso. Atsižvelgiant į motinos įvertinimo rezultatus ožio vertinime 5 balai skiriami jei motina priskirta elito klasei, 4 balai jei I ir 3 balai jei II klasei, 0 balų skiriama jei duomenų apie motiną nėra arba buvo išbrokuota.

29Tėvo motinos įvertinimo balas nustatomas iš tėvo motinos kilmės dokumentų. Nesant tėvo motinos įvertinimo, šių Taisyklių II skyriuje nustatyta tvarka nustatoma kokiai klasei ji priklauso. Atsižvelgiant į tėvo motinos įvertinimo rezultatus ožio vertinime 5 balai skiriami jei tėvo motina priskirta elito klasei, 4 balai jei I ir 3 balai jei II klasei, 0 balų skiriama jei duomenų apie tėvo motiną nėra arba buvo išbrokuota.

30Ožio įvertinimo balas apskaičiuojamas pagal formulę:

VOB = (M + E + Mį + TMį) / 4, kur:

VOB –ožio įvertinimo balas;

M – balai už masę;

E – balai už eksterjerą;

– ožio motinos įvertinimo balas;

TMį – ožio tėvo motinos įvertinimo balas;

4 – įvertintų požymių skaičius.

31Pieno riebalų kiekis balui už pieno riebalų kiekį per aukščiausią laktaciją imami tik tie, kurie yra gauti vadovaujantis Pieninių gyvulių produktyvumo kontrolės organizavimo taisyklėmis.

32Nustatoma ožio klasė.

33Veislei paliekami tik tie ožiai, kuriems nustatyta elito arba I klasė.

34Atlikus vertinimą surašomas vertinimo protokolas pridedant ožio vertinimo kortelę, kurios pavyzdinė forma nurodyta šių Taisyklių 5 priede. Protokolas surašomas 2 egzemplioriais. Vienas paliekamas ožio laikytojui, kitas perduodamas pripažintai ožkų veislininkystės institucijai. Vertinimo protokolai saugomi ne trumpiau nei 5 metus.

_________________

 

 

Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklių

1 priedas

(pavyzdinė forma)

 

OŽKŲ PRIEAUGLIO APSKAITOS ŽURNALAS

 

 

Eil. Nr.

Ind. Nr.

Gimimo data

Lytis

Veislė

Svėrimo data

Amžius dienomis svėrimo dieną

Masė kg.

Svėrimą atlikusio asmens vardas, pavardė

Kilmė

Įvertinimo balas

Paskirtis

Motina

Tėvas

Ind. Nr.

Įvertinimo balas

Klasė

Ind. Nr.

Įvertinimo balas

Klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________

 

Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklių

2 priedas

 

OŽKŲ VERTINIMO KRITERIJAI

 

Pieno riebalų, kg (P)

Masė, kg (M)

Tešmuo (T)

Eksterjeras (E)

Vidutinis vislumas (V)

Balai

I laktacijos ožkos

II laktacijos ir vyresnės

I laktacijos ožkos

II laktacijos ir vyresnės

 

 

 

 

20 ir daugiau

24 ir daugiau

50 ir daugiau

59 ir daugiau

Didelis, taisyklingas, apvalios ar kriaušės formos, ilgais speniais

Nedidelė galva; ilgas kaklas ir liemuo; plati ir gili krūtinė; didelis pilvas; ilga, tiesi, plati nugara; tvirtas taisyklingas kojų pastatymas

Atveda 2 ir daugiau, sveikų išsivysčiusių, gyvybingų palikuonių

 

 

 

5

nuo 17 iki 20

nuo 23 iki24

nuo 45 iki50

nuo 54 iki59

Vidutinio didumo, apvalios ar kriaušės formos, ilgais speniais

Vidutinio ilgumo kaklas ir liemuo; truputį nuleistas kryžius ir tvirtos kojos

Atveda 1 sveiką, išsivysčiusį, gyvybingą palikuonį

 

4

nuo 14 iki 17

nuo 17 iki23

nuo 40 iki45

nuo 49 iki54

Nedidelis, netaisyklingas, nukaręs su skirtingo dydžio pusėmis

Nepakankamas išsivystymas; siaura krūtinė ar strėnos; įlinkusi nugara; trumpas kaklas ar liemuo; minkštos čiurnos

Atveda 2 silpnus, neišsivysčiusius, negyvybingus palikuonius

 

3

iki 14

iki 17

iki 40

iki 49

Nedidelis, netaisyklingas, nukaręs su skirtingo dydžio pusėmis, mažais speniais

Nepakankamas išsivystymas; siaura krūtinė ir strėnos; įlinkusi nugara; trumpas kaklas ir liemuo; minkštos čiurnos

Atveda 1 silpną, neišsivysčiusį, negyvybingą palikuonį

 

2

 

 

_________________

 

 

Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklių

3 priedas

 

(pavyzdinė forma)

 

OŽKOS VERTINIMO KORTELĖ

I.  Duomenys apie kilmę:

Gyvulio Nr.

KK Nr.

Gimimo data

Gimimo vieta

Vardas

Spalva

Veislė

Savininkas

Motina (M)

Laktacija

Melžimo dienų skaičius

Per 305 d. laktaciją

Tėvas (T)

Pieno

Riebalai

Baltymai

Nr.

Metai

kg

%

kg

%

kg

KK Nr.:

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

KK Nr.

Nr

 

2

 

 

 

 

 

 

 

Nr.

Gimimo data

 

3

 

 

 

 

 

 

 

Gimimo data

Gimimo vieta

 

4

 

 

 

 

 

 

 

Gimimo vieta

Veislė

 

5

 

 

 

 

 

 

 

Veislė

Svoris

 

6

 

 

 

 

 

 

 

Linija

Eksterjeras (balai)

 

7

 

 

 

 

 

 

 

Įvertinimo balas

 

Klasė

Vidutinis vislumas

 

Aukšč.

 

 

 

 

 

 

 

Vid.

 

 

 

 

 

 

 

Įvertinimo balas.

Klasė

 

MM

MT

TM

TT

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Produktyvumas per aukščiausią laktaciją

Pieno kg

 

Produktyvumas per aukščiausią laktaciją

Pieno....... kg

 

Pieno riebalų kg

Pieno riebalų................. kg

 

Įvertinimo balas

Klasė

Įvertinimo balas

 

Įvertinimo balas.

Klasė

Įvertinimo balas.

Klasė

MMM

MMT

MTM

MTT

TMM

TMT

TTM

TTT

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

 

II. Produktyvumo, vislumo ir eksterjero duomenys:

Produktyvumas per 305 d. laktaciją

Vaisos rodikliai

Laktac. Nr.

Melžimo dienų skaičius

Pieno

Riebalų

Baltymų

Ožkiavimosi data

Atvesta prieauglio, vnt.

kg

%

kg

%

kg

iš viso

gyvų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produktyvumas per metus

Įvertinimo data

 

Metai

Melžimo dienų skaičius

Pieno

Riebalų

Baltymų

Laktacijos Nr.

 

kg

%

kg

%

kg

Pieno riebalų, kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tešmuo

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksterjeras

 

 

 

 

 

 

 

 

Masė, kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Vislumas

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso balų

 

 

 

 

 

 

 

 

Balų vidurkis

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTABOS

 

_________________

 

 

Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklių

4 priedas

 

OŽIŲ VERTINIMO KRITERIJAI

 

Masė, kg

Eksterjeras

Balai

Nuo 74

Taisyklingas kūno sudėjimas; ilgas kaklas ir liemuo; plati gili krūtinė; lygi nugara; gerai išsivystę lytiniai organai

 

5

Nuo 72 iki 74

Taisyklingas kūno sudėjimas, 1 nežymus eksterjero trūkumas

 

4

Nuo 70 iki 72

Taisyklingas kūno sudėjimas, 2 nežymūs eksterjero trūkumai

 

3

Nuo 68 iki 70

Taisyklingas kūno sudėjimas, 3 ir daugiau nežymių eksterjero trūkumų

 

2

Nuo 65 iki 68

Netaisyklingas kūno sudėjimas

1

mažiau kaip 65

Ryškūs eksterjero trūkumai

0

 

_________________

 

Pieninių veislių ožkų vertinimo taisyklių

5 priedas

 

(pavyzdinė forma)

 

OŽIO VERTINIMO KORTELĖ

I.  Duomenys apie kilmę:

Gyvulio Nr.

KK Nr.

Gimimo data

Gimimo vieta

Vardas

Spalva

Veislė

Savininkas

Motina (M)

Laktacija

Melžimo dienų skaičius

Per 305 d. laktaciją

Tėvas (T)

Pieno

Riebalai

Baltymai

Nr.

Metai

kg

%

kg

%

kg

KK Nr.

 

1

 

 

 

 

 

 

 

KK Nr.

Nr.

 

2

 

 

 

 

 

 

 

Nr.

Gimimo data

 

3

 

 

 

 

 

 

 

Gimimo data

Gimimo vieta

 

4

 

 

 

 

 

 

 

Gimimo vieta

Veislė

 

5

 

 

 

 

 

 

 

Veislė

Svoris

 

6

 

 

 

 

 

 

 

Linija

Eksterjeras (balai)

 

7

 

 

 

 

 

 

 

Įvertinimo balas

Klasė

Vidutinis vislumas

 

Aukšč.

 

 

 

 

 

 

 

Vid.

 

 

 

 

 

 

 

Įvertinimo balas

Klasė

MM

MT

TM

TT

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Produktyvumas per aukščiausią laktaciją

Pieno.......................... kg

 

Produktyvumas per aukščiausią laktaciją

Pieno........................ kg

 

Pieno riebalų........................... kg

Pieno riebalų......................... kg

Įvertinimo balas.

Klasė.................

Įvertinimo balas................

Klasė...............

Įvertinimo balas................

Klasė...............

Įvertinimo balas.

Klasė...........................

MMM

MMT

MTM

MTT

TMM

TMT

TTM

TTT

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

KK Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Nr.

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

Veislė

 

II. Duomenys apie palikuonis:

Metai

Kergta ožkų

Apsivaisino

Prieauglis

Atvesta iš viso

Atvesta gyvų

Palikta veislei

Išbrokuota

Pagrindinės brokavimo priežastys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.  Įvertinimo duomenys:

Įvertinimo data

Amžius įvertinimo metu

Masė, kg

Balas už eksterjerą

Bendras balas

Klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________