LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL MAISTO PRODUKTŲ, LEIDŽIAMŲ GABENTI TRANZITU PER LIETUVOS RESPUBLIKOS MUITŲ TERITORIJĄ AUTOMOBILIŲ TRANSPORTU TIK UŽDAROSIOMIS, PLOMBUOTI TINKAMOMIS TRANSPORTO PRIEMONĖMIS, KURIOS PLOMBUOJAMOS MUITINĖS PLOMBOMIS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO
2001 m. lapkričio 19 d. Nr. 402
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. gruodžio 22 d. nutarimo Nr. 1610 „Dėl muitinio tranzito procedūros atlikimo tvarkos patvirtinimo“ (Žin., 1996, Nr. 1-12; 1999, Nr. 91-2679; 2001, Nr. 84-2941, Nr. 90-3618) 12 punktu:
1. Tvirtinu Maisto produktų, leidžiamų gabenti tranzitu per Lietuvos Respublikos muitų teritoriją automobilių transportu tik uždarosiomis, plombuoti tinkamomis transporto priemonėmis, kurios plombuojamos muitinės plombomis, sąrašą (pridedama).
2. Nustatau, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2001 m. gruodžio 1 d.
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS JERONIMAS KRAUJELIS
SUDERINTA |
SUDERINTA |
Lietuvos Respublikos |
Valstybinės maisto ir |
finansų ministrė |
veterinarijos tarnybos direktorius |
Dalia Grybauskaitė |
Kazimieras Lukauskas |
2001-11-19 |
2001-11-19 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2001 m. lapkričio 19 d. Nr. 402
MAISTO PRODUKTŲ, LEIDŽIAMŲ GABENTI TRANZITU PER LIETUVOS RESPUBLIKOS MUITŲ TERITORIJĄ AUTOMOBILIŲ TRANSPORTU TIK UŽDAROSIOMIS, PLOMBUOTI TINKAMOMIS TRANSPORTO PRIEMONĖMIS, KURIOS PLOMBUOJAMOS MUITINĖS PLOMBOMIS, SĄRAŠAS
Kodas pagal Kombinuotąją prekių nomenklatūrą* |
Produkto pavadinimas |
02.01, 02.02 |
Jautiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.03 |
Kiauliena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.04 |
Aviena arba ožkiena, šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
02.06 |
Jautienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų arba arklėnų valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti |
02.07 |
Naminių paukščių mėsa ir valgomieji subproduktai, švieži, šaldyti arba užšaldyti |
0209.00 |
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos ir naminių paukščių taukai, nelydyti ar kitu būdu neekstrahuoti, švieži, šaldyti, užšaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
02.10 |
Mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti; valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai |
03.01 |
Gyvos žuvys |
03.02, 03.03 |
Šviežios, šaldytos arba užšaldytos žuvys, išskyrus žuvų filė ir kitą žuvų mėsą |
03.04 |
Žuvų filė ir kita žuvų mėsa (malta arba nemalta), šviežia, šaldyta arba užšaldyta |
03.05 |
Žuvys, vytintos, sūdytos arba užpiltos sūrymu; rūkytos žuvys, virtos ar keptos arba nevirtos ir nekeptos prieš rūkymą arba rūkymo proceso metu; žuvų miltai, rupiniai ir granulės, tinkami (-os) vartoti žmonių maistui |
04.01-04.06 |
Pienas ir pieno produktai |
0407.00, 04.08 |
Paukščių kiaušiniai |
04.09.00.00.0 |
Natūralus medus |
0603.10 |
Skintos gyvos gėlės |
07.01-07.08 |
Šviežios arba šaldytos daržovės |
08.08-08.10 |
Švieži vaisiai |
1001.90-1004.00.00.0 |
Javai |
1008.10.00.0 |
Grikiai |
1101.00-11.06, |
Malybos produkcija, krakmolas, inulinas, kviečių glitimas |
11.08, |
|
1109.00.00.0 |
|
15.07-15.16, |
Riebalai ir aliejus ir jų frakcijos |
1517.90.91-1517.90.99.8 |
|
1601.00-16.05 |
Gaminiai iš mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių |
______________