LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO

 

Į S A K Y M A S

DĖL DUOMENŲ APIE MĖSOS BEI KIAUŠINIŲ GAMYBĄ IR PREKYBĄ TEIKIMO

 

2005 m. birželio 23 d. Nr. 3D-319

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo plėtros įstatymo (Žin., 2002, Nr. 72-3009) 28 ir 29 straipsniais, įgyvendindama 1993 m. birželio 1 d. Tarybos direktyvą Nr. 93/24/EEB dėl galvijininkystės statistinių tyrimų, 1993 m. birželio 1 d. Tarybos direktyvą 93/23 EEB dėl statistinių kiaulininkystės tyrimų bei 1997 m. gruodžio 16 d. Tarybos direktyvą 97/77/EB, iš dalies pakeičiančią direktyvas 93/23/EEB, 93/24/EEB ir 93/25/EEB dėl būtinų kiaulių, galvijų, avių ir ožkų produkcijos statistinių tyrimų, bei atsižvelgdama į Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatus, patvirtintus Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867):

1. Tvirtinu pridedamas:

1.1. Duomenų apie mėsos bei kiaušinių gamybą ir prekybą teikimo taisykles.

1.2. Galvijų ir arklių skerdimo ataskaitos formą MS-1 (kasdieninė/mėnesinė).

1.3. Kiaulių skerdimo ataskaitos formą MS-2 (kasdieninė/mėnesinė).

1.4. Avių skerdimo ataskaitos formą MS-3 (savaitinė).

1.5. Mėsos gamybos ir prekybos ataskaitos formą MS-4 (mėnesinė/metinė).

1.6. Triušių skerdimo ataskaitos formą MS-5 (mėnesinė).

1.7. Vištienos pardavimo ataskaitos formą KPS-1 (savaitinė).

1.8. Paukštienos gamybos ir prekybos ataskaitos formą KPS-2 (mėnesinė/metinė).

1.9. Kiaušinių pardavimo ataskaitos formą KPS-3 (savaitinė).

1.10. Kiaušinių rinkimo, pakavimo ir prekybos ataskaitos formą KPS-4 (mėnesinė/metinė).

2. Nustatau, kad:

2.1. gyvulių, paukščių, triušių skerdyklos, mėsos ir paukštienos perdirbimo, kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės turi pasirengti taikyti 1.1 punktu patvirtintų taisyklių nuostatas ir teikti VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui šias ataskaitas:

2.1.1. visos gyvulių skerdyklos – pagal formas MS-1, MS-2 ir MS-3 nuo 2005 m. rugpjūčio 1 d;

2.1.2. visos gyvulių skerdyklos ir mėsos perdirbimo įmonės – pagal formą MS-4 nuo 2005 m. spalio 1 d;

2.1.3. triušių skerdyklos – pagal formą MS-5 nuo 2005 m. rugpjūčio 1 d;

2.1.4. paukščių skerdyklos – pagal formą KPS-1 nuo 2005 m. rugpjūčio 1 d;

2.1.5. paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės – pagal formą KPS-2 nuo 2005 m. spalio 1 d;

2.1.6. kiaušinių rinkimo, pakavimo įmonės – pagal formą KPS-3 nuo 2005 m. rugpjūčio 1 d., o pagal formą KPS-4 nuo 2005 m. spalio 1 d;

2.2. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras priima ataskaitas 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3, 2.1.4, 2.1.5, 2.1.6 punktuose nurodytais terminais ir rengia šių ataskaitų suvestines.

3. Pripažįstu netekusiais galios:

3.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. spalio 20 d. įsakymą Nr. 3D-439 „Dėl duomenų apie paukštieną ir kiaušinius teikimo“ (Žin., 2003, Nr. 100-4501);

3.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. rugsėjo 29 d. įsakymą Nr. 3D-534 „Dėl duomenų apie skerdžiamus gyvulius ir jų skerdenas teikimo“ (Žin., 2004, Nr. 146-5316).

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ                                                   KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ

 

SUDERINTA

SUDERINTA

Statistikos departamento prie

Muitinės departamento prie Lietuvos

Lietuvos Respublikos Vyriausybės

Respublikos finansų ministerijos

2005 m. gegužės 11 d. raštas

2005 m. gegužės 11 d. raštas

Nr. (1.7-111)-SD-971

Nr. 3B-17.2/6-5540

______________


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio

ministro 2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

DUOMENŲ APIE MĖSOS BEI KIAUŠINIŲ GAMYBĄ IR PREKYBĄ TEIKIMO TAISYKLĖS

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1. Šios taisyklės parengtos siekiant įgyvendinti 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2759/75 dėl bendro kiaulienos rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2000 m. birželio 19 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 1365/2000), 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2771/75 dėl bendro kiaušinių rinkos organizavimo, 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2777/75 dėl bendro paukštienos rinkos organizavimo, 1979 m. gruodžio 13 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 2806/79 dėl valstybių narių ir komisijos keitimosi tam tikra informacija apie kiaulieną ir dėl Reglamento (EEB) Nr. 2330/74 panaikinimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1986 m. lapkričio 24 d. Komisijos reglamentu Nr. 3574/86), 1982 m. kovo 10 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 563/82, nustatantį išsamias Reglamento (EEB) Nr. 1208/81 taikymo taisykles nustatant suaugusių galvijų rinkos kainas, remiantis Bendrijos skerdenų klasifikavimo skale (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. lapkričio 9 d. Komisijos reglamentu Nr. 2181/2001), 1984 m. lapkričio 13 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 3220/84, nustatantį Bendrijos kiaulių skerdenų klasifikavimo skalę (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1993 m. gruodžio 14 d. Tarybos reglamentu Nr. 3513/93), 1989 m. liepos 14 d. Europos Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 2123/89, nustatantį kiaulienos reprezentacinių rinkų Bendrijoje sąrašą (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. sausio 1d. Komisijos reglamentu (EEB) Nr. 2712/00), 1989 m. lapkričio 27 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 3537/89 dėl prekybos etapo, kuriuo taikoma vidutinė kiaulių skerdenų kaina (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1995 m. birželio 30 d. komisijos reglamentu Nr. 1572/95), 1991 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramoninės gamybos tyrimo nustatymo, 1993 m. vasario 26 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 461/93, nustatantį išsamias taisykles, skirtas Bendrijos avienos ir ožkienos skerdenų klasifikavimo skalei (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1998 m. balandžio 20 d. Komisijos reglamentu (EEB) Nr. 823/98), 1996 m. vasario 16 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 295/96, nustatantį išsamias Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1892/87 dėl suaugusių galvijų rinkos kainų registravimo, remiantis Bendrijos skerdenų klasifikavimo skale, taikymo taisykles, 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 1254/99 dėl bendro galvijienos rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. rugsėjo 29 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1782/2003), 2001 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 2529/2001 dėl bendro avienos ir ožkienos rinkos organizavimo, 2002 m. vasario 20 d. Europos Komisijos reglamentą (EB) Nr. 315/2002 dėl šviežių ir atšaldytų avienos skerdenų kainų Bendrijos tipinėse rinkose ištyrimo, 2003 m. kovo 27 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 546/2003 dėl tam tikrų pranešimų, susijusių su Tarybos reglamentų (EEB) Nr. 2771/75, (EEB) Nr. 2777/75 ir (EEB) Nr. 2783/75 (EEB) taikymu kiaušinių ir paukštienos sektoriuose, 2004 m. balandžio 21 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 796/2004, nustatantį išsamias kompleksinio paramos susiejimo, moduliavimo ir integruotos administravimo ir kontrolės sistemos, numatytų Tarybos reglamente (EB) Nr. 1782/2003, nustatančiame bendrąsias tiesioginės paramos schemų pagal bendrąją žemės ūkio politiką taisykles ir nustatančiame tam tikras paramos schemas ūkininkams, įgyvendinimo taisykles, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867), 4 ir 6 punktus bei remiantis Europos Sąjungos žemės ūkio kainų statistikos vadovu (EUROSTAT, Liuksemburgas, 2001 m. 0572/1999 §1).

 

II. VARTOJAMOS SĄVOKOS

 

2. Šiose taisyklėse vartojamos sąvokos:

ŽŪMPRIS valdytoja – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.

Duomenų tvarkytojas – valstybės įmonė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC).

Gyvulių skerdyklos, mėsos perdirbimo įmonės:

2.1. įmonės, superkančios ir skerdžiančios gyvulius bei atliekančios jų klasifikavimą pagal Europos Sąjungoje galiojančią skerdenų klasifikavimo skalę ir vykdančios mėsos perdirbimą bei prekybą;

2.2. įmonės, superkančios ir skerdžiančios gyvulius, bet neatliekančios jų klasifikavimo pagal Europos Sąjungoje galiojančią skerdenų klasifikavimo skalę ir vykdančios mėsos perdirbimą bei prekybą.

Triušių skerdyklos – įmonės, superkančios ar pačios auginančios ir skerdžiančios triušius.

Paukščių skerdyklos, paukštienos perdirbimo įmonės – įmonės, skerdžiančios paukščius ir (ar) ruošiančios jų skerdenas bei paukštienos gaminius prekybai.

Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės – įmonės renkančios, rūšiuojančios bei pakuojančios kiaušinius ir vykdančios kiaušinių prekybą.

 

III. TAIKYMO SRITIS

 

3. Šios taisyklės taikomos:

3.1. įmonėms, užsiimančioms galvijų, kiaulių, avių, paukščių ir triušių skerdimu bei visų rūšių mėsos bei mėsos produktų gamyba, prekyba.

3.2. įmonėms, užsiimančioms kiaušinių rinkimu, pakavimu, prekyba.

3.3. duomenų tvarkytojui.

4. Duomenys naudojami mėsos, paukštienos bei jų produktų ir kiaušinių sektorių oficialiajai statistikai, rinkos stebėsenai, analizei, prognozei bei mėsos ir kiaušinių sektorių politikai formuoti.

 

IV. ATASKAITŲ TEIKIMO TERMINAI IR FORMA

 

5. Gyvulių skerdyklos duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:

5.1. klasifikuojančios gyvulių skerdenas – kiekvieną darbo dieną iki 17 val. už praėjusią darbo dieną – gyvulių skerdimo ataskaitas pagal MS-1 ir MS-2 formas;

5.2. neklasifikuojančios gyvulių skerdenų – kiekvieną mėnesį iki 10 d. už praėjusį mėnesį – gyvulių skerdimo ataskaitas pagal MS-1 ir MS-2 formas;

5.3. kiekvieną antradienį iki 12 val. už praėjusią savaitę – avių skerdimo ataskaitą pagal MS – 3 formą;

6. Gyvulių skerdyklos ir mėsos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 d. praėjusio mėnesio mėsos gamybos ir prekybos ataskaitą pagal MS-4 formą.

7. Triušių skerdyklos privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 d. praėjusio mėnesio triušių skerdimo ataskaitą pagal MS-5 formą.

8. Paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną antradienį iki 17 val. praėjusios savaitės vištienos pardavimo ataskaitą pagal KPS-1 formą.

9. Paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 dienos praėjusio mėnesio paukštienos gamybos ir prekybos ataskaitą pagal KPS-2 formą.

10. Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną antradienį iki 17 val. praėjusios savaitės kiaušinių pardavimo ataskaitą pagal KPS-3 formą.

11. Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną mėnesį iki 10 d. praėjusio mėnesio kiaušinių rinkimo, pakavimo ir prekybos ataskaitą pagal KPS-4 formą.

12. Gyvulių, paukščių, triušių skerdyklų, mėsos ir paukštienos perdirbimo, kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonių duomenys teikiami pagal patvirtintas formas per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami elektroniniu paštu arba faksu. Ataskaitų formos pateiktos tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.

 

V. PAREIGA TEIKTI STATISTINIUS DUOMENIS

 

13. Fiziniai ir juridiniai asmenys privalo duomenų tvarkytojui neatlygintinai teikti tikslius duomenis šių taisyklių 5, 6, 7, 8, 9, 10 ir 11 punktuose nustatytais terminais (Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299) 14 straipsnis).

14. Už duomenų pateikimą laiku ir ataskaitų apskaitos tvarkymą atsakingi įmonių vadovai arba jų paskirti atsakingi darbuotojai.

15. Duomenų teikėjai dėl kokių nors priežasčių apskaitoje gavę patikslintus duomenis pagal 5, 6, 7, 8, 9, 10 ir 11 punktuose nurodytas formas, privalo apie tai informuoti duomenų tvarkytoją, pateikdami įmonės vadovo pasirašytą prašymą dėl leidimo patikslinti duomenis/ataskaitas (nurodant patikslinimo priežastis) ir patikslintas pateikti ne vėliau kaip iki kiekvieno mėnesio 25 d. už praėjusį mėnesį.

 

VI. Duomenų teikimas Europos Komisijai, ŽŪMPRIS VALDYTOJai ir KITOMS INSTITUCIJOMS

 

16. Duomenų tvarkytojas:

16.1. šių taisyklių 5.1, 5.3, 8 ir 10 punktuose nurodytų duomenų pagrindu rengia suvestines ataskaitas ir iki kiekvienos savaitės trečiadienio 12 val. pagal suderintą technologiją perduoda jas Europos Komisijai ir ŽŪMPRIS valdytojai;

16.2. šių taisyklių 5.2, 6, 7, 9 ir 11 punktuose nurodytų duomenų pagrindu rengia suvestines ataskaitas ir iki kiekvieno mėnesio 20 d. pagal suderintą technologiją perduoda jas ŽŪMPRIS valdytojai;

16.3. šių taisyklių 5–11 punktuose nurodytų duomenų pagrindu:

16.3.1. rengia suvestines ataskaitas ir, vadovaudamasis pasirašytomis bendradarbiavimo sutartimis bei suderintomis technologijomis, perduoda jas Statistikos departamentui prie LR Vyriausybės ir kitoms ŽŪMPRIS valdytojos nustatytoms institucijoms;

16.3.2. rengia suvestines ataskaitas bei apžvalgas ir skelbia jas ŽŪMPRIS interneto svetainės tinklalapyje adresu http://www.vic.lt/ris.

 

VII. DUOMENŲ APSKAITA IR SAUGOJIMAS

 

17. Duomenų tvarkytojas privalo užtikrinti duomenų konfidencialumą ir duomenis saugoti bei tvarkyti jų apskaitą neribotą laiką.

18. Įmonės privalo saugoti ataskaitas bei tvarkyti jų apskaitą trejus metus.

19. Ataskaitos apskaitomos įmonių administracijos vadovų nustatyta tvarka.

 

VIII. DUOMENŲ PATIKRA

 

20. Įmonių teikiamų duomenų teisingumui užtikrinti turi būti atliekama duomenų patikra vietoje.

21. Duomenų patikrą vietoje atlieka duomenų tvarkytojas pagal tam tikslui parengtą ir jo patvirtintą procedūrą.

22. Duomenų patikra kiekvienoje įmonėje turi būti atliekama ne rečiau kaip vieną kartą per metus (iš anksto nepranešus).

23. Patikros rezultatai turi būti įforminti duomenų tvarkytojo patvirtintos formos ataskaitose.

______________

 

 

Forma MS-1 (kasdieninė/mėnesinė) patvirtinta

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. birželio 23 d. įsakymu Nr. 3D-319

 

________________________________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

galvijų ir arklių skerdimo ataskaitA

 

                                       Nr. _____________

                                                                                                                            (užpildymo data)

                                              

(skerdimo data)

 

A dalis (kasdieninė/mėnesinė)

Galvijo identifikavimo numeris

Skerdimo numeris

Gyvų galvijų

Galvijų skerdenų

Atšaldytų skerdenų

Grupė

Kategorija

Svoris* kg

Vertė Lt

Kategorija

Raumeningumo klasė

 

Riebumo klasė

Svoris* kg

Vertė Lt

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Įskaitinis svoris

 

B dalis (mėnesinė)

Gyvuliai

Paskersta supirktų gyvulių

Paskersta pačių užaugintų gyvulių**

Paskersta atliekant skerdimo paslaugą vnt.

Iš viso paskersta įmonėje vnt. (1+6+11)

Kiekis vnt.

Gyvuoju svoriu* kg

Skerdenos svoriu* kg

Vertė Lt

Kiekis vnt.

Gyvuoju svoriu* kg

Skerdenos svoriu* kg

Vertė Lt

Gyvojo svorio

Skerdenų

Gyvojo svorio

Skerdenų

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Galvijai iš viso:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buliukai – (6–24 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buliai – (per 24 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaučiai – (6–36 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karvės – (vieną kartą

apsiveršiavusios arba

vyresnės nei 36 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telyčios – (6–36 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieniniai veršeliai –

(14 d.–3 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veršeliai – (3–6 mėn.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkliai iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galvijų transportavimo kaštai (mėnesiniai)........................................................ Lt (be PVM)

* Įskaitinis svoris.                           ** Pildo galvijų augintojai, turintys skerdyklas.

 

PASTABOS:

1. Ataskaitoje vertė litais pateikiama be PVM.

2. Ataskaitos A dalies 3 ir 4 skiltyse galvijo grupė ir gyvojo svorio kategorija nurodoma vadovaujantis LST 1374:2004.

3. Ataskaitos A dalies 7 skiltyje galvijo skerdenos kategorija nurodoma vadovaujantis 1981 m. balandžio 28 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 1208/81, nustatančiu Bendrijos suaugusių galvijų skerdenų klasifikavimo skalę.

4. Skerdyklos, neklasifikuojančios galvijų skerdenų, nepildo ataskaitos A dalies 7–9 ir 11 skilčių ir ataskaitą teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

5. Skerdyklos, klasifikuojančios galvijų skerdenas, duomenis pagal ataskaitos A dalį teikia už praėjusią skerdimo (darbo) dieną kitą dieną iki 17 val.

6. Duomenis pagal ataskaitos B dalį pildo visos skerdyklos ir teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

7. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui:

7.1. A dalies duomenys teikiami naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu adresu mesa@vic.lt, MS Office Excel 97/2000 arba aukštesnės versijos rinkmena. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.

7.2. B dalies duomenys teikiami 7.1 punkte nurodytu duomenų perdavimo būdu arba faksu 8-37 39 71 08.

 

 

_______________________________________________                                                 _________                          

                                 (įmonės vadovas)                                                                                   (parašas)                                                (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 

 

 

Forma MS-2 (kasdieninė/mėnesinė) patvirtinta

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. birželio 23 d. įsakymu Nr. 3D-319

 

 

_____________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

kiaulių skerdimo ataskaita

 

                                       Nr. _________

                                                                          (užpildymo data)

                                              

(skerdimo data)

 

A dalis (kasdieninė/mėnesinė)

Bandos identifikavimo numeris

Skerdimo numeris

Gyvų kiaulių

Kiaulių skerdenų

 

Kategorija

Grupė

Svoris* kg

Vertė Lt

Raumeningumo klasė**

Atšaldytų skerdenų

 

S-P

%

Svoris* kg

Vertė Lt

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Įskaitinis svoris.

** (S) 60% ir daugiau; (E) per 55%, bet mažiau kaip 60%; (U) per 50%, bet mažiau kaip 55%; (R) per 45%, bet mažiau kaip 50%; (O) per 40%, bet mažiau kaip 45%; (P) mažiau kaip 40%.

 

B dalis (mėnesinė)

 

Paskersta kiaulių iš viso.....................................…………….............................................. vnt.;

iš to skaičiaus:

supirktų........................................................……………………….. vnt.;

pačių užaugintų*.............................................…………………....... vnt.;

atliekant skerdimo paslaugą ………………………………………... vnt.

Supirktų kiaulių bendras gyvasis svoris ……….................…….........…............................. kg.

Supirktų kiaulių transportavimo kaštai................................................................................... Lt (be PVM).

* Pildo kiaulių augintojai, turintys skerdyklas.

 

 

Pastabos:

1. Ataskaitoje vertė litais nurodoma be PVM.

2. Ataskaitos 3 ir 4 skiltyse kiaulės kategorija ir grupė nurodoma vadovaujantis LST 1373:2004.

3. Ataskaitos 7 ir 8 skiltyse kiaulės skerdenos raumeningumo klasė nurodoma vadovaujantis 1984 m. lapkričio 13 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 3220/84 bei LR žemės ūkio ministro 2001 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 464 „Dėl kiaulių įkainojimo pagal skerdenų masę ir kokybę taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 1-18, Nr. 41-1547).

4. Skerdyklos, neklasifikuojančios kiaulių skerdenų, nepildo A dalies 7–10 skilčių ir ataskaitą (A ir B dalis) teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

5. Skerdyklos, klasifikuojančios kiaulių skerdenas, ataskaitos A dalį teikia už praėjusią skerdimo (darbo) dieną kitą dieną iki 17 val., ataskaitos B dalį teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

6. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami elektroniniu paštu, adresu mesa@vic.lt, MS Office Excel 97/2000 arba aukštesnės versijos rinkmena. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.

 

 

________________________________                              ____                                                         

                      (įmonės vadovas)                                           (parašas)                                          (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________


Forma MS-3 (savaitinė) patvirtinta Lietuvos

Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

 

_____________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

avių SKERDIMO 200 … M. ………….… SAVAITĖS ataskaita

 

                                       Nr. ____________

                                                                      (užpildymo data)

 

Avys

Paskerstų avių skaičius vnt.

Bendras gyvasis svoris* kg

Bendras skerdenų svoris* kg

Vertė Lt

Gyvojo svorio

Skerdenų

A

1

2

 

3

 

L kategorija – ėriukai iki 1metų amžiaus

 

 

 

 

 

S kategorija – kitos avys

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

*Įskaitinis svoris.

** Avių transportavimo kaštai.............................................. Lt (be PVM).

** Mėnesiniai duomenys.

 

PASTABOS:

1. Ataskaitoje vertė litais pateikiama be PVM.

2. Avių kategorija nurodyta vadovaujantis 1993 m. vasario 26 d. Komisijos reglamentu Nr. 461/93.

3. Ataskaita teikiama už praėjusią savaitę iki antradienio 12 val. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.

 

 

________________________________                              ____                                                         

                     (įmonės vadovas)                                             (parašas)                                            (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 

 

Forma MS-4 (mėnesinė/metinė) patvirtinta

Lietuvos Respublikos žemės ūkio

ministro 2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

________________________________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

Įmonės

 

kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

Metiniai įmonės rodikliai*

Vidutinis dirbančiųjų skaičius:

iš jų darbininkų:

 

Panaudojimas (vnt./metus):

Faktiniai skerdimo pajėgumai (vnt./metus):

galvijų

kiaulių

galvijų

kiaulių

Faktiniai dešrų ir mėsos gaminių gamybos pajėgumai (t/metus)

Panaudojimas (t/metus)

 

 

 

*Pateikiami už praėjusius metus iki einamųjų metų vasario 15 d.

 

MĖSOS GAMYBOS IR PREKYBOS 200.…m. ………….………. MĖn. ATASKAITA

 

                                      Nr. ___________

                                                                                                                               (užpildymo data)

 

A dalis

Pavadinimas

 

PGPK* kodas

Likučiai mėnesio pradžioj

et

Pagaminta

t

Suvartota gamyboje t

Parduota

 

Iš to skaičiaus

Iš viso

Vidaus rinkoje

Išvežta į ES

Eksportuota į trečiąsias šalis

Iš viso

Į Rusiją

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Šviežios arba atšaldytos galvijienos skerdenos ir skerdenų pusės ir ketvirčiai su kaulais

15.11.11.40.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti galvijienos gabalai

15.11.11.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos galvijienos skerdenos, skerdenų pusės, ketvirčiai ir gabalai

15.11.12.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena: skerdenos, skerdenų pusės (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu)

15.11.13.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu)

15.11.13.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu, išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais)

15.11.13.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos kiaulienos skerdenos ir skerdenų pusės

15.11.14.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais

15.11.14.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyta kiauliena (išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais)

15.11.14.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežios arba atšaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai

15.11.15.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai

15.11.16.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta ožkiena

15.11.17.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta arkliena, asilų, mulų ir arklėnų mėsa

15.11.18.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži, atšaldyti arba sušaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų ir arklėnų valgomieji mėsos subproduktai

15.11.19.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaršta ir nešukuota neplauta vilna (įskaitant plautus vilnos plakus) (išskyrus kirptą vilną)

15.11.21.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveiki žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos

15.11.24.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos (išskyrus sveikas)

15.11.25.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avių arba ėriukų odos

15.11.26.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žali (neišdirbti) ožkų arba ožiukų kailiai ir odos, išskyrus raugintas, šviežias ir konservuotas

15.11.27.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, arba rūkyti (išskyrus lydytus)

15.11.30.40.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lydyti kiauliniai taukai ir kiti kiauliniai riebalai

15.11.30.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neapdoroti arba lydyti galvijų, avių arba ožkų taukai

15.11.30.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai

15.11.40.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyvūnų atliekos, netinkamos vartoti žmonių maistui (išskyrus žuvis, žarnas, pūsles ir skrandžius)

15.11.40.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai (įskaitant triušių ir kiškių, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių, išskyrus naminių paukščių, galvijų ir arklėnų, kiaulių, avių ir ožkų, išskyrus varlių kojeles)

15.12.13.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

15.13.11.10.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulių papilvės ir jų gabalai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

15.13.11.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta kiauliena (įskaitant bekonų šoninę, trijų ketvirčių šoninę arba vidurines dalis, priekines nuokartas, nugarines ir jų dalis, išskyrus kumpius, mentes ir jų dalis, su kaulais, papilves ir jų dalis)

15.13.11.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta galvijiena

15.13.11.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta mėsa, valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai (išskyrus sūdytą, užpiltą sūrymu, džiovintą arba rūkytą kiaulieną ir galvijieną)

15.13.11.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešros ir panašūs produktai iš kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, sudėtas į dešrų apvalkalus arba formas)

15.13.12.13.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešros, išskyrus kepenines

15.13.12.15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sausos nevirtos dešros

15.13.12.15.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešrelės ir sardelės

15.13.12.15.11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virtos dešros

15.13.12.15.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitos dešros, išskyrus kepenines

15.13.12.15.80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš gyvūnų kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, nesudėtas į dešrų apvalkalus arba dešrų formas), maisto gaminiai, kurių daugiau kaip 20 % masės sudaro mėsa (išskyrus dešras arba homogenizuotus produktus iš žąsų arba ančių kepenų)

15.13.12.25.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paruoštas ar konservuotas kiaulienos kumpis ir jo dalys (išskyrus sūdytas, užpiltas sūrymu, džiovintas arba rūkytas mentes)

15.13.12.43.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paruoštos ar konservuotos kiaulienos mentės ir jų dalys (išskyrus šviežias, atšaldytas, sušaldytas, sūdytas ar užpiltas sūrymu, džiovintas ar rūkytas)

15.13.12.45.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš kiaulienos, kurių sudėtyje yra mažiau kaip 40 %, bet daugiau nei 20 % mėsos arba mėsos subproduktų (įskaitant mišinius; bet kurios rūšies riebalus ir (arba) paruoštus gaminius, pyragėlius ir pyragus su mėsos įdaru; išskyrus homogenizuotus gaminius)

15.13.12.53.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos gaminiai (įskaitant mišinius, visų rūšių riebalus, išskyrus dešras ir panašius gaminius, pastas ir paštetus, homogenizuotus gaminius)

15.13.12.59.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš jautienos ir veršienos

15.13.12.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patiekalai iš jautienos ir veršienos

15.13.12.63.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jautienos ir veršienos gaminiai, išskyrus patiekalus

15.13.12.69.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

15.13.12.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti gaminiai iš mėsos arba mėsos subproduktų, įskaitant kraują

15.13.12.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, netinkami vartoti žmonių maistui, taukų likučiai

15.13.13.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virimas ir kitos mėsos produktų paruošimo paslaugos

15.13.90.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B dalis

Pavadinimas

PGPK* kodas

Importuota ir įvežta

Pirkta Lietuvoje

Likučiai mėnesio pabaigoje, t

Iš viso

Iš to skaičiaus iš ES

Iš viso

Iš to skaičiaus

Kitų perdirbimo įmonių

Iš importuotojų

Kiekis, t

Vertė, Lt

Kiekis, t

Vertė, Lt

Kiekis, t

Vertė, Lt

Kiekis, t

Vertė, Lt

Kiekis, t

Vertė, Lt

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Šviežios arba atšaldytos galvijienos skerdenos ir skerdenų pusės ir

ketvirčiai su kaulais

15.11.11.40.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti galvijienos gabalai

15.11.11.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos galvijienos skerdenos, skerdenų pusės, ketvirčiai ir gabalai

15.11.12.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena: skerdenos, skerdenų pusės (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu)

15.11.13.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu)

15.11.13.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia arba atšaldyta kiauliena (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu, išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais)

15.11.13.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos kiaulienos skerdenos ir skerdenų pusės

15.11.14.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais

15.11.14.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyta kiauliena (išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais)

15.11.14.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežios arba atšaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai

15.11.15.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai

15.11.16.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta ožkiena

15.11.17.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta arkliena, asilų, mulų ir arklėnų mėsa

15.11.18.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži, atšaldyti arba sušaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų ir arklėnų valgomieji mėsos subproduktai

15.11.19.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekaršta ir nešukuota neplauta vilna (įskaitant plautus vilnos plakus) (išskyrus kirptą vilną)

15.11.21.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveiki žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos

15.11.24.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos (išskyrus sveikas)

15.11.25.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avių arba ėriukų odos

15.11.26.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žali (neišdirbti) ožkų arba ožiukų kailiai ir odos, išskyrus raugintas, šviežias ir konservuotas

15.11.27.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiauliniai riebalai be liesos mėsos, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu arba rūkyti (išskyrus lydytus)

15.11.30.40.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lydyti kiauliniai taukai ir kiti kiauliniai riebalai

15.11.30.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neapdoroti arba lydyti galvijų, avių arba ožkų taukai

15.11.30.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai

15.11.40.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyvūnų atliekos, netinkamos vartoti žmonių maistui (išskyrus žuvis, žarnas, pūsles ir skrandžius)

15.11.40.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai (įskaitant triušių ir kiškių, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių, išskyrus naminių paukščių, galvijų ir arklėnų, kiaulių, avių ir ožkų, išskyrus varlių kojeles)

15.12.13.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

15.13.11.10.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulių papilvės ir jų gabalai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti

15.13.11.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta kiauliena (įskaitant bekonų šoninę, trijų ketvirčių šoninę arba vidurines dalis, priekines nuokartas, nugarines ir jų dalis, išskyrus kumpius, mentes ir jų dalis, su kaulais, papilves ir jų dalis)

15.13.11.50.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta galvijiena

15.13.11.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta mėsa, valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai (išskyrus sūdytą, užpiltą sūrymu, džiovintą arba rūkytą kiaulieną ir galvijieną)

15.13.11.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešros ir panašūs produktai iš kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, sudėtas į dešrų apvalkalus arba formas)

15.13.12.13.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešros, išskyrus kepenines

15.13.12.15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sausos nevirtos dešros

15.13.12.15.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dešrelės ir sardelės

15.13.12.15.11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virtos dešros

15.13.12.15.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitos dešros, išskyrus kepenines

15.13.12.15.80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš gyvūnų kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, nesudėtas į dešrų apvalkalus arba dešrų formas), maisto gaminiai, kurių daugiau kaip 20 % masės sudaro mėsa (išskyrus dešras arba homogenizuotus produktus iš žąsų arba ančių kepenų)

15.13.12.25.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paruoštas ar konservuotas kiaulienos kumpis ir jo dalys (išskyrus sūdytas, užpiltas sūrymu, džiovintas arba rūkytas mentes)

15.13.12.43.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paruoštos ar konservuotos kiaulienos mentės ir jų dalys (išskyrus šviežias, atšaldytas, sušaldytas, sūdytas ar užpiltas sūrymu, džiovintas ar rūkytas)

15.13.12.45.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš kiaulienos, kurių sudėtyje yra mažiau kaip 40 %, bet daugiau nei 20 % mėsos arba mėsos subproduktų (įskaitant mišinius; bet kurios rūšies riebalus ir (arba) paruoštus gaminius, pyragėlius ir pyragus su mėsos įdaru; išskyrus homogenizuotus gaminius)

15.13.12.53.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiaulienos gaminiai (įskaitant mišinius, visų rūšių riebalus, išskyrus dešras ir panašius gaminius, pastas ir paštetus, homogenizuotus gaminius)

15.13.12.59.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaminiai iš jautienos ir veršienos

15.13.12.60.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patiekalai iš jautienos ir veršienos

15.13.12.63.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jautienos ir veršienos gaminiai, išskyrus patiekalus

15.13.12.69.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai

15.13.12.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti gaminiai iš mėsos arba mėsos subproduktų, įskaitant kraują

15.13.12.90.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, netinkami vartoti žmonių maistui, taukų likučiai

15.13.13.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virimas ir kitos mėsos produktų paruošimo paslaugos

15.13.90.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* PGPK (Produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorius) – 10 ženklų: pirmieji aštuoni ženklai atitinka PRODCOM kodus, o devintas ir dešimtas ženklai skirti nacionaliniams išskaidymams.

 

PASTABOS:

1. Ataskaitoje vertė litais nurodoma be PVM.

2. Ataskaita teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.

 

 

_______________________________________________                                                 _________                          

                                 (įmonės vadovas)                                                                                   (parašas)                                                (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

 

______________

 

 

Forma MS-5 (mėnesinė) patvirtinta Lietuvos

Respublikos žemės ūkio ministro

2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

________________________________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

Triušių SKERDIMO 200 … M……….…................. MĖN. ATaskaita

 

                                       Nr. ___________

 

Triušiai

Paskersta supirktų triušių

Paskersta pačių užaugintų triušių

Paskersta atliekant skerdimo paslaugą vnt.

Iš viso paskersta įmonėje vnt. (1+6+11)

Kiekis vnt.

Gyvuoju svoriu* kg

Skerdenos svoriu* kg

Vertė Lt

Kiekis vnt.

Gyvuoju svoriu* kg

Skerdenos svoriu*  kg

Vertė Lt

Gyvojo svorio

Skerdenų

Gyvojo svorio

Skerdenų

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Iš viso:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Įskaitinis svoris.

 

PASTABOS:

4. Ataskaitoje vertė litais pateikiama be PVM.

5. Ataskaita teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www. vic. lt/ris. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.

 

 

_______________________________________________                                                 _________                          

                                   (įmonės vadovas)                                                                                  (parašas)                                                  (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

 

______________

 

 

Forma KPS-1 (savaitinė) patvirtinta Lietuvos

Respublikos žemės ūkio

ministro 2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

___________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

 

VIŠTIENOS pardavimo 200..... m........ sav. ATASKAITA*

 

                                       Nr.                    

                                                                         (užpildymo data)

 

Pavadinimas

KN kodai

Parduotas kiekis t

Vertė tūkst. Lt be PVM

A

1

2

3

 

Išdarinėta skerdenėlė (A klasė, 65%) **

0207.11.90

 

 

Dalinai išdarinėta skerdenėlė (A klasė, 70%)**

0207.11.30

 

 

* Pardavimo didmeninėje prekyboje.

**1991 m. birželio 5 d. Komisijos reglamentas (EEB) Nr. 1538/91, nustatantis išsamias Reglamento (EEB) Nr. 1906/90 dėl paukštienos tam tikrų standartų įgyvendinimo taisykles. (65% skerdenėlės – nupeštos ir išdarinėtos, be galvų ir kojų, taip pat be širdžių, kepenų ir skilvių; 70% skerdenėlės – nupeštos, be galvų ir kojų, bet su kaklais, širdimis, kepenimis ir skilviais).

 

PASTABOS:

1. Duomenys teikiami už praėjusią savaitę iki antradienio 17 val.

2. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faks. 8-37 397 108.

 

 

________________________________                                       ____                                                

                     (įmonės vadovas)                                                   (parašas)                                            (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 

 

Forma KPS-2 (mėnesinė/metinė) patvirtinta

Lietuvos Respublikos žemės ūkio

ministro 2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

________________________________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

 

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

pAUKŠTIENOS gamybos IR PREKYBOS 200…m. ………….………. Mėn. ATASKAITA

 

                                      . ________________

                                                                                                                            užpildymo data)

 

A dalis (mėnesinė)

Pavadinimas

PGPK* kodas

Paskersta vnt.

Likučiai mėnesio pradžioje

Pagaminta

Įvežta/importuota

Sunaudota produktų

gamybai

Parduota

Likučiai mėnesio pabaigoje t

Vidaus rinkoje

Išvežta į ES

Eksportuota į trečiąsias šalis

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

Kiekis t

Vertė Lt

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Gyvi paukščiai

Vištos ir gaidžiai:

01.24.10.01.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vištos dedeklės

01.24.10.01.11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broileriai

01.24.10.01.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitos vištos ir gaidžiai

01.24.10.01.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antys

01.24.10.01.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žąsys

01.24.10.01.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalakutai

01.24.10.01.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiti naminiai paukščiai

01.24.10.01.80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paukštienos produktai

Švieži arba atšaldyti

nesukapoti viščiukai

A klasė

15.12.11.13.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti nesukapoti kalakutai

A klasė

15.12.11.15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežios arba atšaldytos nesukapotos žąsys

A klasė

15.12.11.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežios arba atšaldytos nesukapotos žąsys

A klasė

15.12.11.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Šviežios arba atšaldytos nesukapotos patarškos

A klasė

15.12.11.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šviežios arba atšaldytos žąsų arba ančių riebiosios kepenys

15.12.11.30.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti viščiukų gabalai

A klasė

15.12.11.53.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti kalakutų gabalai

A klasė

15.12.11.55.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti žąsų gabalai

A klasė

15.12.11.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti ančių gabalai

A klasė

15.12.11.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti patarškų gabalai

A klasė

15.12.11.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Švieži arba atšaldyti naminių

paukščių valgomieji mėsos subproduktai (išskyrus žąsų ir ančių riebiąsias kepenis)

15.12.11.70.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti nesukapoti viščiukai

A klasė

15.12.12.13.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti nesukapoti kalakutai

A klasė

15.12.12.15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos nesukapotos žąsys

A klasė

15.12.12.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos nesukapotos antys

A klasė

15.12.12.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos nesukapotos patarškos

A klasė

15.12.12.17.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti viščiukų gabalai

A klasė

15.12.12.53.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti kalakutų gabalai

A klasė

15.12.12.55.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti žąsų gabalai

A klasė

15.12.12.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti ančių gabalai

A klasė

15.12.12.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldyti patarškų gabalai

A klasė

15.12.12.57.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A

1

2

2

2

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Sušaldyti naminių paukščių mėsos subproduktai (išskyrus kepenis)

15.12.12.71.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušaldytos naminių paukščių kepenys

15.12.12.75.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naminių paukščių taukai

15.12.14.00.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* PGPK (Produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorius) – 10 ženklų: pirmieji aštuoni ženklai atitinka PRODCOM kodus, o devintas ir dešimtas ženklai skirti nacionaliniams išskaidymams.

 

B dalis (metinė)

 

Metiniai įmonės rodikliai

Vidutinis dirbančiųjų skaičius:

iš jų darbininkų:

 

Panaudojimas (vnt./metus):

Faktiniai skerdimo pajėgumai (vnt./metus):

vištų

kalakutų

ančių

žąsų

vištų

kalakutų

ančių

žąsų

Faktiniai paukštienos gaminių gamybos pajėgumai (t/metus):

Panaudojimas (t/metus):

 

 

 

 

 

 

PASTABOS:

1. Ataskaitos A dalyje vertės litais nurodomos be PVM.

2. Ataskaitos A dalis teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

3. Ataskaitos B dalis teikiama už praėjusius metus iki einamųjų metų vasario 15 d.

4. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faks. 8-37 397 108.

 

 

_______________________________________________                                                 _________                          

                                 (įmonės vadovas)                                                                                   (parašas)                                                 (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________

 

 

 

Forma KPS-4 (mėnesinė/metinė) patvirtinta

Lietuvos Respublikos žemės ūkio

ministro 2005 m. birželio 23 d.

įsakymu Nr. 3D-319

 

_______________________________________________________________________________

(įmonės pavadinimas)

Įmonės kodas registre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adresas

 

Pagrindinės veiklos kodas

 

 

 

 

 

 

Pagrindinės veiklos pavadinimas

 

Metiniai įmonės rodikliai*

Vidutinis dirbančiųjų skaičius:

iš jų darbininkų:

 

Pajėgumų panaudojimas

(tūkst. vnt./metus)

 

Faktiniai kiaušinių gamybos pajėgumai

(tūkst. vnt./metus)

 

Kiaušinių RINKIMO, PAKAVIMO IR PREKYBOS 200…m. ………….………. Mėn. ATASKAITA

 

                                       Nr. ______________

                                                                                                                           užpildymo data)

 

Pavadinimas

PRODCOMkodas

Likučiai mėnesio pradžioje t

Surinkta/supakuota

Įvežta/importuota

Parduota

Likučiai mėnesio pabaigoje t

Vidaus rinkoje

Išvežta į ES

Eksportuota į trečiąsias šalis

Kiekis ūkst. vnt.

Kiekis tūkst. t

Vertė ūkst. Lt

tūkst. t

Vertė ūkst. Lt

tūkst. t

Vertė ūkst. Lt

tūkst. t

Vertė ūkst. Lt

tūkst. t

Vertė ūkst. Lt

A

1

2

3

4

5

6

7

8

9

6

7

8

9

 

Kiaušiniai su lukštais

01.24.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vištų kiaušiniai su lukštais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XL (73 g ir didesni)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L (nuo 63 g iki 73 g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M (nuo 53 g iki 63 g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S (iki 53 g)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B klasė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Putpelių kiaušiniai su lukštais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASTABOS:

 

1. Ataskaitoje vertė litais nurodoma be PVM.

2. Ataskaita teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.

3.* Metiniai duomenys už praėjusius metus teikiami iki einamųjų metų vasario 15 d.

4. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faksu 8-37 397 108.

 

 

________________________________________________________________________________                          

                                 (įmonės vadovas)                                                                                    (parašas)                                               (vardas ir pavardė)

 

(Rengėjo nuoroda)

______________