LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO
Į S A K Y M A S
DĖL DUOMENŲ APIE MĖSOS BEI KIAUŠINIŲ GAMYBĄ IR PREKYBĄ TEIKIMO
2005 m. birželio 23 d. Nr. 3D-319
Vilnius
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo plėtros įstatymo (Žin., 2002, Nr. 72-3009) 28 ir 29 straipsniais, įgyvendindama 1993 m. birželio 1 d. Tarybos direktyvą Nr. 93/24/EEB dėl galvijininkystės statistinių tyrimų, 1993 m. birželio 1 d. Tarybos direktyvą 93/23 EEB dėl statistinių kiaulininkystės tyrimų bei 1997 m. gruodžio 16 d. Tarybos direktyvą 97/77/EB, iš dalies pakeičiančią direktyvas 93/23/EEB, 93/24/EEB ir 93/25/EEB dėl būtinų kiaulių, galvijų, avių ir ožkų produkcijos statistinių tyrimų, bei atsižvelgdama į Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatus, patvirtintus Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867):
1. Tvirtinu pridedamas:
2. Nustatau, kad:
2.1. gyvulių, paukščių, triušių skerdyklos, mėsos ir paukštienos perdirbimo, kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės turi pasirengti taikyti 1.1 punktu patvirtintų taisyklių nuostatas ir teikti VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui šias ataskaitas:
2.1.2. visos gyvulių skerdyklos ir mėsos perdirbimo įmonės – pagal formą MS-4 nuo 2005 m. spalio 1 d;
2.1.5. paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės – pagal formą KPS-2 nuo 2005 m. spalio 1 d;
3. Pripažįstu netekusiais galios:
3.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. spalio 20 d. įsakymą Nr. 3D-439 „Dėl duomenų apie paukštieną ir kiaušinius teikimo“ (Žin., 2003, Nr. 100-4501);
3.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. rugsėjo 29 d. įsakymą Nr. 3D-534 „Dėl duomenų apie skerdžiamus gyvulius ir jų skerdenas teikimo“ (Žin., 2004, Nr. 146-5316).
ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĖ KAZIMIRA DANUTĖ PRUNSKIENĖ
SUDERINTA |
SUDERINTA |
Statistikos departamento prie |
Muitinės departamento prie Lietuvos |
Lietuvos Respublikos Vyriausybės |
Respublikos finansų ministerijos |
2005 m. gegužės 11 d. raštas |
2005 m. gegužės 11 d. raštas |
Nr. (1.7-111)-SD-971 |
Nr. 3B-17.2/6-5540 |
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio
ministro 2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
DUOMENŲ APIE MĖSOS BEI KIAUŠINIŲ GAMYBĄ IR PREKYBĄ TEIKIMO TAISYKLĖS
I. BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Šios taisyklės parengtos siekiant įgyvendinti 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2759/75 dėl bendro kiaulienos rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2000 m. birželio 19 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 1365/2000), 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2771/75 dėl bendro kiaušinių rinkos organizavimo, 1975 m. spalio 29 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 2777/75 dėl bendro paukštienos rinkos organizavimo, 1979 m. gruodžio 13 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 2806/79 dėl valstybių narių ir komisijos keitimosi tam tikra informacija apie kiaulieną ir dėl Reglamento (EEB) Nr. 2330/74 panaikinimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1986 m. lapkričio 24 d. Komisijos reglamentu Nr. 3574/86), 1982 m. kovo 10 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 563/82, nustatantį išsamias Reglamento (EEB) Nr. 1208/81 taikymo taisykles nustatant suaugusių galvijų rinkos kainas, remiantis Bendrijos skerdenų klasifikavimo skale (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. lapkričio 9 d. Komisijos reglamentu Nr. 2181/2001), 1984 m. lapkričio 13 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 3220/84, nustatantį Bendrijos kiaulių skerdenų klasifikavimo skalę (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1993 m. gruodžio 14 d. Tarybos reglamentu Nr. 3513/93), 1989 m. liepos 14 d. Europos Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 2123/89, nustatantį kiaulienos reprezentacinių rinkų Bendrijoje sąrašą (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2001 m. sausio 1d. Komisijos reglamentu (EEB) Nr. 2712/00), 1989 m. lapkričio 27 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 3537/89 dėl prekybos etapo, kuriuo taikoma vidutinė kiaulių skerdenų kaina (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1995 m. birželio 30 d. komisijos reglamentu Nr. 1572/95), 1991 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentą (EEB) Nr. 3924/91 dėl Bendrijos pramoninės gamybos tyrimo nustatymo, 1993 m. vasario 26 d. Komisijos reglamentą (EEB) Nr. 461/93, nustatantį išsamias taisykles, skirtas Bendrijos avienos ir ožkienos skerdenų klasifikavimo skalei (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 1998 m. balandžio 20 d. Komisijos reglamentu (EEB) Nr. 823/98), 1996 m. vasario 16 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 295/96, nustatantį išsamias Tarybos reglamento (EEB) Nr. 1892/87 dėl suaugusių galvijų rinkos kainų registravimo, remiantis Bendrijos skerdenų klasifikavimo skale, taikymo taisykles, 1999 m. gegužės 17 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 1254/99 dėl bendro galvijienos rinkos organizavimo (su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2003 m. rugsėjo 29 d. Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1782/2003), 2001 m. gruodžio 19 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 2529/2001 dėl bendro avienos ir ožkienos rinkos organizavimo, 2002 m. vasario 20 d. Europos Komisijos reglamentą (EB) Nr. 315/2002 dėl šviežių ir atšaldytų avienos skerdenų kainų Bendrijos tipinėse rinkose ištyrimo, 2003 m. kovo 27 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 546/2003 dėl tam tikrų pranešimų, susijusių su Tarybos reglamentų (EEB) Nr. 2771/75, (EEB) Nr. 2777/75 ir (EEB) Nr. 2783/75 (EEB) taikymu kiaušinių ir paukštienos sektoriuose, 2004 m. balandžio 21 d. Komisijos reglamentą (EB) Nr. 796/2004, nustatantį išsamias kompleksinio paramos susiejimo, moduliavimo ir integruotos administravimo ir kontrolės sistemos, numatytų Tarybos reglamente (EB) Nr. 1782/2003, nustatančiame bendrąsias tiesioginės paramos schemų pagal bendrąją žemės ūkio politiką taisykles ir nustatančiame tam tikras paramos schemas ūkininkams, įgyvendinimo taisykles, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 8 d. įsakymu 3D-156 (Žin., 2004, Nr. 54-1867), 4 ir 6 punktus bei remiantis Europos Sąjungos žemės ūkio kainų statistikos vadovu (EUROSTAT, Liuksemburgas, 2001 m. 0572/1999 §1).
II. VARTOJAMOS SĄVOKOS
2. Šiose taisyklėse vartojamos sąvokos:
ŽŪMPRIS valdytoja – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.
Duomenų tvarkytojas – valstybės įmonė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC).
Gyvulių skerdyklos, mėsos perdirbimo įmonės:
2.1. įmonės, superkančios ir skerdžiančios gyvulius bei atliekančios jų klasifikavimą pagal Europos Sąjungoje galiojančią skerdenų klasifikavimo skalę ir vykdančios mėsos perdirbimą bei prekybą;
2.2. įmonės, superkančios ir skerdžiančios gyvulius, bet neatliekančios jų klasifikavimo pagal Europos Sąjungoje galiojančią skerdenų klasifikavimo skalę ir vykdančios mėsos perdirbimą bei prekybą.
Triušių skerdyklos – įmonės, superkančios ar pačios auginančios ir skerdžiančios triušius.
Paukščių skerdyklos, paukštienos perdirbimo įmonės – įmonės, skerdžiančios paukščius ir (ar) ruošiančios jų skerdenas bei paukštienos gaminius prekybai.
Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės – įmonės renkančios, rūšiuojančios bei pakuojančios kiaušinius ir vykdančios kiaušinių prekybą.
III. TAIKYMO SRITIS
3. Šios taisyklės taikomos:
3.1. įmonėms, užsiimančioms galvijų, kiaulių, avių, paukščių ir triušių skerdimu bei visų rūšių mėsos bei mėsos produktų gamyba, prekyba.
IV. ATASKAITŲ TEIKIMO TERMINAI IR FORMA
5. Gyvulių skerdyklos duomenų tvarkytojui privalo teikti duomenis:
5.1. klasifikuojančios gyvulių skerdenas – kiekvieną darbo dieną iki 17 val. už praėjusią darbo dieną – gyvulių skerdimo ataskaitas pagal MS-1 ir MS-2 formas;
5.2. neklasifikuojančios gyvulių skerdenų – kiekvieną mėnesį iki 10 d. už praėjusį mėnesį – gyvulių skerdimo ataskaitas pagal MS-1 ir MS-2 formas;
6. Gyvulių skerdyklos ir mėsos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 d. praėjusio mėnesio mėsos gamybos ir prekybos ataskaitą pagal MS-4 formą.
7. Triušių skerdyklos privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 d. praėjusio mėnesio triušių skerdimo ataskaitą pagal MS-5 formą.
8. Paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną antradienį iki 17 val. praėjusios savaitės vištienos pardavimo ataskaitą pagal KPS-1 formą.
9. Paukščių skerdyklos ir paukštienos perdirbimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui iki kiekvieno mėnesio 10 dienos praėjusio mėnesio paukštienos gamybos ir prekybos ataskaitą pagal KPS-2 formą.
10. Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną antradienį iki 17 val. praėjusios savaitės kiaušinių pardavimo ataskaitą pagal KPS-3 formą.
11. Kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonės privalo teikti duomenų tvarkytojui kiekvieną mėnesį iki 10 d. praėjusio mėnesio kiaušinių rinkimo, pakavimo ir prekybos ataskaitą pagal KPS-4 formą.
12. Gyvulių, paukščių, triušių skerdyklų, mėsos ir paukštienos perdirbimo, kiaušinių rinkimo ir pakavimo įmonių duomenys teikiami pagal patvirtintas formas per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami elektroniniu paštu arba faksu. Ataskaitų formos pateiktos tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.
V. PAREIGA TEIKTI STATISTINIUS DUOMENIS
13. Fiziniai ir juridiniai asmenys privalo duomenų tvarkytojui neatlygintinai teikti tikslius duomenis šių taisyklių 5, 6, 7, 8, 9, 10 ir 11 punktuose nustatytais terminais (Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo (Žin., 1993, Nr. 54-1048; 1999, Nr. 114-3299) 14 straipsnis).
14. Už duomenų pateikimą laiku ir ataskaitų apskaitos tvarkymą atsakingi įmonių vadovai arba jų paskirti atsakingi darbuotojai.
15. Duomenų teikėjai dėl kokių nors priežasčių apskaitoje gavę patikslintus duomenis pagal 5, 6, 7, 8, 9, 10 ir 11 punktuose nurodytas formas, privalo apie tai informuoti duomenų tvarkytoją, pateikdami įmonės vadovo pasirašytą prašymą dėl leidimo patikslinti duomenis/ataskaitas (nurodant patikslinimo priežastis) ir patikslintas pateikti ne vėliau kaip iki kiekvieno mėnesio 25 d. už praėjusį mėnesį.
VI. Duomenų teikimas Europos Komisijai, ŽŪMPRIS VALDYTOJai ir KITOMS INSTITUCIJOMS
16. Duomenų tvarkytojas:
16.1. šių taisyklių 5.1, 5.3, 8 ir 10 punktuose nurodytų duomenų pagrindu rengia suvestines ataskaitas ir iki kiekvienos savaitės trečiadienio 12 val. pagal suderintą technologiją perduoda jas Europos Komisijai ir ŽŪMPRIS valdytojai;
16.2. šių taisyklių 5.2, 6, 7, 9 ir 11 punktuose nurodytų duomenų pagrindu rengia suvestines ataskaitas ir iki kiekvieno mėnesio 20 d. pagal suderintą technologiją perduoda jas ŽŪMPRIS valdytojai;
16.3. šių taisyklių 5–11 punktuose nurodytų duomenų pagrindu:
16.3.1. rengia suvestines ataskaitas ir, vadovaudamasis pasirašytomis bendradarbiavimo sutartimis bei suderintomis technologijomis, perduoda jas Statistikos departamentui prie LR Vyriausybės ir kitoms ŽŪMPRIS valdytojos nustatytoms institucijoms;
VII. DUOMENŲ APSKAITA IR SAUGOJIMAS
17. Duomenų tvarkytojas privalo užtikrinti duomenų konfidencialumą ir duomenis saugoti bei tvarkyti jų apskaitą neribotą laiką.
VIII. DUOMENŲ PATIKRA
21. Duomenų patikrą vietoje atlieka duomenų tvarkytojas pagal tam tikslui parengtą ir jo patvirtintą procedūrą.
22. Duomenų patikra kiekvienoje įmonėje turi būti atliekama ne rečiau kaip vieną kartą per metus (iš anksto nepranešus).
Forma MS-1 (kasdieninė/mėnesinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. birželio 23 d. įsakymu Nr. 3D-319
________________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Adresas |
|||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
galvijų ir arklių skerdimo ataskaitA
Nr. _____________
(užpildymo data)
(skerdimo data)
A dalis (kasdieninė/mėnesinė)
Galvijo identifikavimo numeris |
Skerdimo numeris |
Gyvų galvijų |
Galvijų skerdenų |
Atšaldytų skerdenų |
||||||
Grupė |
Kategorija |
Svoris* kg |
Vertė Lt |
Kategorija |
Raumeningumo klasė
|
Riebumo klasė |
Svoris* kg |
Vertė Lt |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
B dalis (mėnesinė)
Gyvuliai |
Paskersta supirktų gyvulių |
Paskersta pačių užaugintų gyvulių** |
Paskersta atliekant skerdimo paslaugą vnt. |
Iš viso paskersta įmonėje vnt. (1+6+11) |
||||||||
Kiekis vnt. |
Gyvuoju svoriu* kg |
Skerdenos svoriu* kg |
Vertė Lt |
Kiekis vnt. |
Gyvuoju svoriu* kg |
Skerdenos svoriu* kg |
Vertė Lt |
|||||
Gyvojo svorio |
Skerdenų |
Gyvojo svorio |
Skerdenų |
|||||||||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Galvijai iš viso: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buliukai – (6–24 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buliai – (per 24 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaučiai – (6–36 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karvės – (vieną kartą apsiveršiavusios arba vyresnės nei 36 mėn.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Telyčios – (6–36 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pieniniai veršeliai – (14 d.–3 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Veršeliai – (3–6 mėn.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkliai iš viso |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Galvijų transportavimo kaštai (mėnesiniai)........................................................ Lt (be PVM) |
2. Ataskaitos A dalies 3 ir 4 skiltyse galvijo grupė ir gyvojo svorio kategorija nurodoma vadovaujantis LST 1374:2004.
3. Ataskaitos A dalies 7 skiltyje galvijo skerdenos kategorija nurodoma vadovaujantis 1981 m. balandžio 28 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 1208/81, nustatančiu Bendrijos suaugusių galvijų skerdenų klasifikavimo skalę.
4. Skerdyklos, neklasifikuojančios galvijų skerdenų, nepildo ataskaitos A dalies 7–9 ir 11 skilčių ir ataskaitą teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.
5. Skerdyklos, klasifikuojančios galvijų skerdenas, duomenis pagal ataskaitos A dalį teikia už praėjusią skerdimo (darbo) dieną kitą dieną iki 17 val.
6. Duomenis pagal ataskaitos B dalį pildo visos skerdyklos ir teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.
7. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui:
7.1. A dalies duomenys teikiami naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu adresu mesa@vic.lt, MS Office Excel 97/2000 arba aukštesnės versijos rinkmena. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.
Forma MS-2 (kasdieninė/mėnesinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. birželio 23 d. įsakymu Nr. 3D-319
_____________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
Adresas |
||||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
kiaulių skerdimo ataskaita
Nr. _________
(užpildymo data)
(skerdimo data)
A dalis (kasdieninė/mėnesinė)
Bandos identifikavimo numeris |
Skerdimo numeris |
Gyvų kiaulių |
Kiaulių skerdenų |
|
||||||
Kategorija |
Grupė |
Svoris* kg |
Vertė Lt |
Raumeningumo klasė** |
Atšaldytų skerdenų |
|
||||
S-P |
% |
Svoris* kg |
Vertė Lt |
|
||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Įskaitinis svoris. ** (S) 60% ir daugiau; (E) per 55%, bet mažiau kaip 60%; (U) per 50%, bet mažiau kaip 55%; (R) per 45%, bet mažiau kaip 50%; (O) per 40%, bet mažiau kaip 45%; (P) mažiau kaip 40%.
|
||||||||||
B dalis (mėnesinė)
Paskersta kiaulių iš viso.....................................…………….............................................. vnt.; iš to skaičiaus: supirktų........................................................……………………….. vnt.; pačių užaugintų*.............................................…………………....... vnt.; atliekant skerdimo paslaugą ………………………………………... vnt. Supirktų kiaulių bendras gyvasis svoris ……….................…….........…............................. kg. Supirktų kiaulių transportavimo kaštai................................................................................... Lt (be PVM). * Pildo kiaulių augintojai, turintys skerdyklas.
|
3. Ataskaitos 7 ir 8 skiltyse kiaulės skerdenos raumeningumo klasė nurodoma vadovaujantis 1984 m. lapkričio 13 d. Tarybos reglamentu (EEB) Nr. 3220/84 bei LR žemės ūkio ministro 2001 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 464 „Dėl kiaulių įkainojimo pagal skerdenų masę ir kokybę taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2002, Nr. 1-18, Nr. 41-1547).
4. Skerdyklos, neklasifikuojančios kiaulių skerdenų, nepildo A dalies 7–10 skilčių ir ataskaitą (A ir B dalis) teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.
5. Skerdyklos, klasifikuojančios kiaulių skerdenas, ataskaitos A dalį teikia už praėjusią skerdimo (darbo) dieną kitą dieną iki 17 val., ataskaitos B dalį teikia už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d.
6. Ataskaita teikiama VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui naudojant interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami elektroniniu paštu, adresu mesa@vic.lt, MS Office Excel 97/2000 arba aukštesnės versijos rinkmena. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris.
________________________________ ____
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma MS-3 (savaitinė) patvirtinta Lietuvos
Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
_____________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Adresas |
||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
||||||||||||||
|
||||||||||||||
avių SKERDIMO 200 … M. ………….… SAVAITĖS ataskaita
Nr. ____________
(užpildymo data)
Avys |
Paskerstų avių skaičius vnt. |
Bendras gyvasis svoris* kg |
Bendras skerdenų svoris* kg |
Vertė Lt |
|
Gyvojo svorio |
Skerdenų |
||||
A |
1 |
2 |
|
3 |
|
L kategorija – ėriukai iki 1metų amžiaus |
|
|
|
|
|
S kategorija – kitos avys |
|
|
|
|
|
Iš viso |
|
|
|
|
|
*Įskaitinis svoris.
** Avių transportavimo kaštai.............................................. Lt (be PVM).
** Mėnesiniai duomenys.
PASTABOS:
3. Ataskaita teikiama už praėjusią savaitę iki antradienio 12 val. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.
________________________________ ____
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma MS-4 (mėnesinė/metinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio
ministro 2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
________________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės
kodas registre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Metiniai įmonės rodikliai* |
|||
Vidutinis dirbančiųjų skaičius: iš jų darbininkų: |
Panaudojimas (vnt./metus): |
||
Faktiniai skerdimo pajėgumai (vnt./metus): |
|||
galvijų |
kiaulių |
galvijų |
kiaulių |
Faktiniai dešrų ir mėsos gaminių gamybos pajėgumai (t/metus) |
Panaudojimas (t/metus) |
||
*Pateikiami už praėjusius metus iki einamųjų metų vasario 15 d.
A dalis
Pavadinimas |
PGPK* kodas |
Likučiai mėnesio pradžioj et |
Pagaminta t |
Suvartota gamyboje t |
Parduota |
||||||||||
|
Iš to skaičiaus |
||||||||||||||
Iš viso |
Vidaus rinkoje |
Išvežta į ES |
Eksportuota į trečiąsias šalis |
||||||||||||
Iš viso |
Į Rusiją |
||||||||||||||
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
||||||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|
Šviežios arba atšaldytos galvijienos skerdenos ir skerdenų pusės ir ketvirčiai su kaulais |
15.11.11.40.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži arba atšaldyti galvijienos gabalai |
15.11.11.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos galvijienos skerdenos, skerdenų pusės, ketvirčiai ir gabalai |
15.11.12.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena: skerdenos, skerdenų pusės (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu) |
15.11.13.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu) |
15.11.13.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu, išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais) |
15.11.13.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos kiaulienos skerdenos ir skerdenų pusės |
15.11.14.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais |
15.11.14.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldyta kiauliena (išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais) |
15.11.14.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežios arba atšaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai |
15.11.15.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai |
15.11.16.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta ožkiena |
15.11.17.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta arkliena, asilų, mulų ir arklėnų mėsa |
15.11.18.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži, atšaldyti arba sušaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų ir arklėnų valgomieji mėsos subproduktai |
15.11.19.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekaršta ir nešukuota neplauta vilna (įskaitant plautus vilnos plakus) (išskyrus kirptą vilną) |
15.11.21.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sveiki žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos |
15.11.24.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos (išskyrus sveikas) |
15.11.25.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avių arba ėriukų odos |
15.11.26.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žali (neišdirbti) ožkų arba ožiukų kailiai ir odos, išskyrus raugintas, šviežias ir konservuotas |
15.11.27.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu, arba rūkyti (išskyrus lydytus) |
15.11.30.40.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lydyti kiauliniai taukai ir kiti kiauliniai riebalai |
15.11.30.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neapdoroti arba lydyti galvijų, avių arba ožkų taukai |
15.11.30.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai |
15.11.40.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyvūnų atliekos, netinkamos vartoti žmonių maistui (išskyrus žuvis, žarnas, pūsles ir skrandžius) |
15.11.40.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai (įskaitant triušių ir kiškių, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių, išskyrus naminių paukščių, galvijų ir arklėnų, kiaulių, avių ir ožkų, išskyrus varlių kojeles) |
15.12.13.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
15.13.11.10.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulių papilvės ir jų gabalai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
15.13.11.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta kiauliena (įskaitant bekonų šoninę, trijų ketvirčių šoninę arba vidurines dalis, priekines nuokartas, nugarines ir jų dalis, išskyrus kumpius, mentes ir jų dalis, su kaulais, papilves ir jų dalis) |
15.13.11.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta galvijiena |
15.13.11.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta mėsa, valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai (išskyrus sūdytą, užpiltą sūrymu, džiovintą arba rūkytą kiaulieną ir galvijieną) |
15.13.11.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešros ir panašūs produktai iš kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, sudėtas į dešrų apvalkalus arba formas) |
15.13.12.13.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešros, išskyrus kepenines |
15.13.12.15.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sausos nevirtos dešros |
15.13.12.15.10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešrelės ir sardelės |
15.13.12.15.11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Virtos dešros |
15.13.12.15.20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitos dešros, išskyrus kepenines |
15.13.12.15.80 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš gyvūnų kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, nesudėtas į dešrų apvalkalus arba dešrų formas), maisto gaminiai, kurių daugiau kaip 20 % masės sudaro mėsa (išskyrus dešras arba homogenizuotus produktus iš žąsų arba ančių kepenų) |
15.13.12.25.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paruoštas ar konservuotas kiaulienos kumpis ir jo dalys (išskyrus sūdytas, užpiltas sūrymu, džiovintas arba rūkytas mentes) |
15.13.12.43.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paruoštos ar konservuotos kiaulienos mentės ir jų dalys (išskyrus šviežias, atšaldytas, sušaldytas, sūdytas ar užpiltas sūrymu, džiovintas ar rūkytas) |
15.13.12.45.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš kiaulienos, kurių sudėtyje yra mažiau kaip 40 %, bet daugiau nei 20 % mėsos arba mėsos subproduktų (įskaitant mišinius; bet kurios rūšies riebalus ir (arba) paruoštus gaminius, pyragėlius ir pyragus su mėsos įdaru; išskyrus homogenizuotus gaminius) |
15.13.12.53.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulienos gaminiai (įskaitant mišinius, visų rūšių riebalus, išskyrus dešras ir panašius gaminius, pastas ir paštetus, homogenizuotus gaminius) |
15.13.12.59.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš jautienos ir veršienos |
15.13.12.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patiekalai iš jautienos ir veršienos |
15.13.12.63.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jautienos ir veršienos gaminiai, išskyrus patiekalus |
15.13.12.69.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai |
15.13.12.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti gaminiai iš mėsos arba mėsos subproduktų, įskaitant kraują |
15.13.12.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, netinkami vartoti žmonių maistui, taukų likučiai |
15.13.13.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Virimas ir kitos mėsos produktų paruošimo paslaugos |
15.13.90.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
B dalis
Pavadinimas |
PGPK* kodas |
Importuota ir įvežta |
Pirkta Lietuvoje |
Likučiai mėnesio pabaigoje, t |
||||||||
Iš viso |
Iš to skaičiaus iš ES |
Iš viso |
Iš to skaičiaus |
|||||||||
Kitų perdirbimo įmonių |
Iš importuotojų |
|||||||||||
Kiekis, t |
Vertė, Lt |
Kiekis, t |
Vertė, Lt |
Kiekis, t |
Vertė, Lt |
Kiekis, t |
Vertė, Lt |
Kiekis, t |
Vertė, Lt |
|||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Šviežios arba atšaldytos galvijienos skerdenos ir skerdenų pusės ir ketvirčiai su kaulais |
15.11.11.40.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži arba atšaldyti galvijienos gabalai |
15.11.11.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos galvijienos skerdenos, skerdenų pusės, ketvirčiai ir gabalai |
15.11.12.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena: skerdenos, skerdenų pusės (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu) |
15.11.13.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu) |
15.11.13.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia arba atšaldyta kiauliena (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu, išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais) |
15.11.13.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos kiaulienos skerdenos ir skerdenų pusės |
15.11.14.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldyta kiauliena: kumpiai, mentės ir jų dalys su kaulais |
15.11.14.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldyta kiauliena (išskyrus skerdenas ir skerdenų puses, kumpius, mentes ir jų dalis su kaulais) |
15.11.14.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežios arba atšaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai |
15.11.15.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sušaldytos ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės ir gabalai |
15.11.16.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta ožkiena |
15.11.17.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta arkliena, asilų, mulų ir arklėnų mėsa |
15.11.18.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Švieži, atšaldyti arba sušaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos, asilų, mulų ir arklėnų valgomieji mėsos subproduktai |
15.11.19.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nekaršta ir nešukuota neplauta vilna (įskaitant plautus vilnos plakus) (išskyrus kirptą vilną) |
15.11.21.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sveiki žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos |
15.11.24.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žali (neišdirbti) galvijų kailiai ir odos arba arklenos (išskyrus sveikas) |
15.11.25.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avių arba ėriukų odos |
15.11.26.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žali (neišdirbti) ožkų arba ožiukų kailiai ir odos, išskyrus raugintas, šviežias ir konservuotas |
15.11.27.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiauliniai riebalai be liesos mėsos, švieži, atšaldyti, sušaldyti, sūdyti, užpilti sūrymu arba rūkyti (išskyrus lydytus) |
15.11.30.40.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lydyti kiauliniai taukai ir kiti kiauliniai riebalai |
15.11.30.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neapdoroti arba lydyti galvijų, avių arba ožkų taukai |
15.11.30.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyvūnų (išskyrus žuvis) žarnos, pūslės ir skrandžiai, sveiki arba jų gabalai |
15.11.40.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyvūnų atliekos, netinkamos vartoti žmonių maistui (išskyrus žuvis, žarnas, pūsles ir skrandžius) |
15.11.40.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šviežia, atšaldyta arba sušaldyta mėsa ir valgomieji mėsos subproduktai (įskaitant triušių ir kiškių, medžiojamųjų paukščių ir žvėrių, išskyrus naminių paukščių, galvijų ir arklėnų, kiaulių, avių ir ožkų, išskyrus varlių kojeles) |
15.12.13.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulienos kumpiai, mentės ir jų dalys, su kaulais, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
15.13.11.10.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulių papilvės ir jų gabalai, sūdyti, užpilti sūrymu, džiovinti arba rūkyti |
15.13.11.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta kiauliena (įskaitant bekonų šoninę, trijų ketvirčių šoninę arba vidurines dalis, priekines nuokartas, nugarines ir jų dalis, išskyrus kumpius, mentes ir jų dalis, su kaulais, papilves ir jų dalis) |
15.13.11.50.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta galvijiena |
15.13.11.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sūdyta, užpilta sūrymu, džiovinta arba rūkyta mėsa, valgomieji mėsos arba mėsos subproduktų miltai ir rupiniai (išskyrus sūdytą, užpiltą sūrymu, džiovintą arba rūkytą kiaulieną ir galvijieną) |
15.13.11.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešros ir panašūs produktai iš kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, sudėtas į dešrų apvalkalus arba formas) |
15.13.12.13.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešros, išskyrus kepenines |
15.13.12.15.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sausos nevirtos dešros |
15.13.12.15.10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dešrelės ir sardelės |
15.13.12.15.11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Virtos dešros |
15.13.12.15.20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitos dešros, išskyrus kepenines |
15.13.12.15.80 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš gyvūnų kepenų (įskaitant paštetus ir pastas, nesudėtas į dešrų apvalkalus arba dešrų formas), maisto gaminiai, kurių daugiau kaip 20 % masės sudaro mėsa (išskyrus dešras arba homogenizuotus produktus iš žąsų arba ančių kepenų) |
15.13.12.25.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paruoštas ar konservuotas kiaulienos kumpis ir jo dalys (išskyrus sūdytas, užpiltas sūrymu, džiovintas arba rūkytas mentes) |
15.13.12.43.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paruoštos ar konservuotos kiaulienos mentės ir jų dalys (išskyrus šviežias, atšaldytas, sušaldytas, sūdytas ar užpiltas sūrymu, džiovintas ar rūkytas) |
15.13.12.45.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš kiaulienos, kurių sudėtyje yra mažiau kaip 40 %, bet daugiau nei 20 % mėsos arba mėsos subproduktų (įskaitant mišinius; bet kurios rūšies riebalus ir (arba) paruoštus gaminius, pyragėlius ir pyragus su mėsos įdaru; išskyrus homogenizuotus gaminius) |
15.13.12.53.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiaulienos gaminiai (įskaitant mišinius, visų rūšių riebalus, išskyrus dešras ir panašius gaminius, pastas ir paštetus, homogenizuotus gaminius) |
15.13.12.59.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaminiai iš jautienos ir veršienos |
15.13.12.60.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patiekalai iš jautienos ir veršienos |
15.13.12.63.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jautienos ir veršienos gaminiai, išskyrus patiekalus |
15.13.12.69.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mėsos, žuvies arba vėžiagyvių, moliuskų arba kitų vandens bestuburių ekstraktai ir syvai |
15.13.12.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiti gaminiai iš mėsos arba mėsos subproduktų, įskaitant kraują |
15.13.12.90.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miltai, rupiniai ir granulės iš mėsos arba mėsos subproduktų, netinkami vartoti žmonių maistui, taukų likučiai |
15.13.13.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Virimas ir kitos mėsos produktų paruošimo paslaugos |
15.13.90.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* PGPK (Produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorius) – 10 ženklų: pirmieji aštuoni ženklai atitinka PRODCOM kodus, o devintas ir dešimtas ženklai skirti nacionaliniams išskaidymams.
PASTABOS:
2. Ataskaita teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www.vic.lt/ris Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.
_______________________________________________ _________
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma MS-5 (mėnesinė) patvirtinta Lietuvos
Respublikos žemės ūkio ministro
2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
________________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Triušių SKERDIMO 200 … M……….…................. MĖN. ATaskaita
Nr. ___________
Triušiai |
Paskersta supirktų triušių |
Paskersta pačių užaugintų triušių |
Paskersta atliekant skerdimo paslaugą vnt. |
Iš viso paskersta įmonėje vnt. (1+6+11) |
||||||||
Kiekis vnt. |
Gyvuoju svoriu* kg |
Skerdenos svoriu* kg |
Vertė Lt |
Kiekis vnt. |
Gyvuoju svoriu* kg |
Skerdenos svoriu* kg |
Vertė Lt |
|||||
Gyvojo svorio |
Skerdenų |
Gyvojo svorio |
Skerdenų |
|||||||||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Iš viso: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*Įskaitinis svoris.
PASTABOS:
5. Ataskaita teikiama už praėjusį mėnesį iki kito mėnesio 10 d. VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pagal interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris/registruotiemsnaudotojams. Ataskaitų formas galima rasti tinklalapyje adresu www. vic. lt/ris. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu mesa@vic.lt arba faksu 8-37 39 71 08.
_______________________________________________ _________
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma KPS-1 (savaitinė) patvirtinta Lietuvos
Respublikos žemės ūkio
ministro 2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
___________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
Adresas |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
||||||||||||
|
||||||||||||
VIŠTIENOS pardavimo 200..... m........ sav. ATASKAITA*
Nr.
(užpildymo data)
Pavadinimas |
KN kodai |
Parduotas kiekis t |
Vertė tūkst. Lt be PVM |
|
A |
1 |
2 |
3 |
|
Išdarinėta skerdenėlė (A klasė, 65%) ** |
0207.11.90 |
|
|
|
Dalinai išdarinėta skerdenėlė (A klasė, 70%)** |
0207.11.30 |
|
|
* Pardavimo didmeninėje prekyboje.
**1991 m. birželio 5 d. Komisijos reglamentas (EEB) Nr. 1538/91, nustatantis išsamias Reglamento (EEB) Nr. 1906/90 dėl paukštienos tam tikrų standartų įgyvendinimo taisykles. (65% skerdenėlės – nupeštos ir išdarinėtos, be galvų ir kojų, taip pat be širdžių, kepenų ir skilvių; 70% skerdenėlės – nupeštos, be galvų ir kojų, bet su kaklais, širdimis, kepenimis ir skilviais).
PASTABOS:
2. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faks. 8-37 397 108.
________________________________ ____
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma KPS-2 (mėnesinė/metinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio
ministro 2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
________________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||
Adresas |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
|||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
|||||||||||||||
pAUKŠTIENOS gamybos IR PREKYBOS 200…m. ………….………. Mėn. ATASKAITA
. ________________
užpildymo data)
A dalis (mėnesinė)
Pavadinimas |
PGPK* kodas |
Paskersta vnt. |
Likučiai mėnesio pradžioje |
Pagaminta |
Įvežta/importuota |
Sunaudota produktų gamybai |
Parduota |
Likučiai mėnesio pabaigoje t |
||||||||||||
Vidaus rinkoje |
Išvežta į ES |
Eksportuota į trečiąsias šalis |
||||||||||||||||||
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
Kiekis t |
Vertė Lt |
|||||||||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
||||
Gyvi paukščiai |
||||||||||||||||||||
Vištos ir gaidžiai: |
01.24.10.01.10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Vištos dedeklės |
01.24.10.01.11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Broileriai |
01.24.10.01.12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Kitos vištos ir gaidžiai |
01.24.10.01.18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Antys |
01.24.10.01.20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Žąsys |
01.24.10.01.30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Kalakutai |
01.24.10.01.40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Kiti naminiai paukščiai |
01.24.10.01.80 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Paukštienos produktai |
||||||||||||||||||||
Švieži arba atšaldyti nesukapoti viščiukai |
A klasė |
15.12.11.13.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti nesukapoti kalakutai |
A klasė |
15.12.11.15.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Šviežios arba atšaldytos nesukapotos žąsys |
A klasė |
15.12.11.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Šviežios arba atšaldytos nesukapotos žąsys |
A klasė |
15.12.11.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
Šviežios arba atšaldytos nesukapotos patarškos |
A klasė |
15.12.11.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Šviežios arba atšaldytos žąsų arba ančių riebiosios kepenys |
15.12.11.30.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Švieži arba atšaldyti viščiukų gabalai |
A klasė |
15.12.11.53.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti kalakutų gabalai |
A klasė |
15.12.11.55.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti žąsų gabalai |
A klasė |
15.12.11.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti ančių gabalai |
A klasė |
15.12.11.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti patarškų gabalai |
A klasė |
15.12.11.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Švieži arba atšaldyti naminių paukščių valgomieji mėsos subproduktai (išskyrus žąsų ir ančių riebiąsias kepenis) |
15.12.11.70.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Sušaldyti nesukapoti viščiukai |
A klasė |
15.12.12.13.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti nesukapoti kalakutai |
A klasė |
15.12.12.15.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldytos nesukapotos žąsys |
A klasė |
15.12.12.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldytos nesukapotos antys |
A klasė |
15.12.12.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldytos nesukapotos patarškos |
A klasė |
15.12.12.17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti viščiukų gabalai |
A klasė |
15.12.12.53.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti kalakutų gabalai |
A klasė |
15.12.12.55.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti žąsų gabalai |
A klasė |
15.12.12.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti ančių gabalai |
A klasė |
15.12.12.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Sušaldyti patarškų gabalai |
A klasė |
15.12.12.57.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||
A |
1 |
2 |
2 |
2 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
||||
Sušaldyti naminių paukščių mėsos subproduktai (išskyrus kepenis) |
15.12.12.71.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Sušaldytos naminių paukščių kepenys |
15.12.12.75.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
Naminių paukščių taukai |
15.12.14.00.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
* PGPK (Produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorius) – 10 ženklų: pirmieji aštuoni ženklai atitinka PRODCOM kodus, o devintas ir dešimtas ženklai skirti nacionaliniams išskaidymams.
B dalis (metinė)
Metiniai įmonės rodikliai |
|||||||
Vidutinis dirbančiųjų skaičius: iš jų darbininkų: |
Panaudojimas (vnt./metus): |
||||||
Faktiniai skerdimo pajėgumai (vnt./metus): |
|||||||
vištų |
kalakutų |
ančių |
žąsų |
vištų |
kalakutų |
ančių |
žąsų |
Faktiniai paukštienos gaminių gamybos pajėgumai (t/metus): |
Panaudojimas (t/metus): |
||||||
4. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faks. 8-37 397 108.
_______________________________________________ _________
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________
Forma KPS-4 (mėnesinė/metinė) patvirtinta
Lietuvos Respublikos žemės ūkio
ministro 2005 m. birželio 23 d.
įsakymu Nr. 3D-319
_______________________________________________________________________________
(įmonės pavadinimas)
Įmonės kodas registre |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||
Adresas |
||||||||||||||
|
||||||||||||||
Pagrindinės veiklos kodas |
|
|
|
|
|
|
||||||||
Pagrindinės veiklos pavadinimas |
||||||||||||||
Metiniai įmonės rodikliai* |
|
Vidutinis dirbančiųjų skaičius: iš jų darbininkų: |
Pajėgumų panaudojimas (tūkst. vnt./metus)
|
Faktiniai kiaušinių gamybos pajėgumai (tūkst. vnt./metus) |
Kiaušinių RINKIMO, PAKAVIMO IR PREKYBOS 200…m. ………….………. Mėn. ATASKAITA
Nr. ______________
užpildymo data)
Pavadinimas |
PRODCOMkodas |
Likučiai mėnesio pradžioje t |
Surinkta/supakuota |
Įvežta/importuota |
Parduota |
Likučiai mėnesio pabaigoje t |
|||||||||
Vidaus rinkoje |
Išvežta į ES |
Eksportuota į trečiąsias šalis |
|||||||||||||
Kiekis ūkst. vnt. |
Kiekis tūkst. t |
Vertė ūkst. Lt |
tūkst. t |
Vertė ūkst. Lt |
tūkst. t |
Vertė ūkst. Lt |
tūkst. t |
Vertė ūkst. Lt |
tūkst. t |
Vertė ūkst. Lt |
|||||
A |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|
|
Kiaušiniai su lukštais |
01.24.20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vištų kiaušiniai su lukštais |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XL (73 g ir didesni) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
L (nuo 63 g iki 73 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M (nuo 53 g iki 63 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
S (iki 53 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
B klasė |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Putpelių kiaušiniai su lukštais |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PASTABOS:
4. Duomenys teikiami per interaktyviąją duomenų įvesties sistemą (IDIS) adresu www.vic.lt/ris VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui. Nesant techninių galimybių naudoti IDIS, duomenys teikiami el. paštu paukstiena_kiausiniai@vic.lt arba faksu 8-37 397 108.
________________________________________________________________________________
(įmonės vadovas) (parašas) (vardas ir pavardė)
(Rengėjo nuoroda)
______________